خطر عفونت دندان در بروز بیماری قلبی!

در چند سال گذشته، محققان به ارتباط بین بیماری لثه و بیماری قلبی پی بردند. اما در مورد عفونت دندان و بیماری قلبی چطور – آیا ارتباطی نیز وجود دارد؟ مطالعات جدید نشان می دهد که ارتباط قطعی بین عفونت های دهان و بیماری قلبی وجود دارد. در حالی که بیشتر عوامل خطر رایج برای مشکلات قلبی به خوبی شناخته شده است (چاقی، سیگار کشیدن، فشار خون بالا، کلسترول بالا)، اکثر مردم از نقشی که سلامت دندان آنها می تواند ایفا کند آگاه نیستند.

تحقیقات جدید نشان می دهد که بین بیماری لثه و بیماری قلبی و همچنین ارتباط بین بیماری قلبی و عفونت دندان ارتباط زیادی وجود دارد. مجله تحقیقات دندانپزشکی اطلاعاتی را منتشر کرد که نشان می دهد افرادی که عفونت دندان دارند تقریباً سه برابر بیشتر در معرض خطر بیماری قلبی هستند. مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی باعث ۳۰ درصد مرگ و میر سالانه می شود.

در مقاله ای که دانشگاه هلسینکی در فنلاند امنتشر کرده است نشان داد که بین مشکلات قلبی عروقی و عفونت دندان، به نام پریودنتیت آپیکال، ارتباط وجود دارد. در واقع، بیماران مبتلا به پریودنتیت آپیکال در معرض خطر بیشتری برای ACS (سندرم حاد کرونری) هستند. ACS شرایط بسیاری را در بر می گیرد که در آن خون نمی تواند به شریان های کرونر جریان یابد.

علاوه بر بیماری قلبی، مشکلات دهان و دندان می تواند در بروز بیماری های دیگر نیز نقش داشته باشد. از جمله:

  • دیابت
  • سکته مغزی
  • آلزایمر
  • عوارض بارداری

اینها تنها چند مورد از دلایلی هستند که مراقبت های بهداشتی دهان و دندان را برای ما قابل اهمیت می کند. دو نوع عفونت دهان وجود دارد که می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد:

  • عفونت دندان
  • عفونت لثه.

عفونت ناشی از پوسیدگی دندان

پریودنتیت آپیکال یک آبسه در نوک ریشه دندان است. علت عفونت پوسیدگی و باکتری است. باکتری های موجود در دهان به قندهای موجود در غذاهایی که می خوریم حمله می کنند. در این فرآیند، اسیدی ایجاد می شود که سطوح دندان را متلاشی می کند. مینای دندان را از بین می برد، سپس به تدریج از مینا و عاج (لایه دوم دندان) سوراخ می شود و به پالپ می رسد.

عصب دندان در اتاقک های پالپ قرار دارد که از وسط ریشه دندان می گذرد. وقتی پوسیدگی و باکتری وارد عصب می شود، باعث عفونت و التهاب می شود. نتیجه یک آبسه دردناک است.

توجه به این نکته مهم است که اکثر افراد تا زمانی که پریودنتیت آپیکال در حالت پیشرفته نباشد، آبسه دردناکی را تجربه نمی کنند. این بدان معناست که بیمار ممکن است عفونت نهفته داشته باشد و متوجه آن نشود.

عفونت لثه (یا پریودنتال) و بیماری لثه

بیماری‌های لثه و عفونت‌های لثه نیز می‌توانند از عوامل مؤثر در بیماری قلبی باشند. چهار سطح بیماری لثه وجود دارد: ژنژیویت. و بیماری لثه زودرس، متوسط ​​و شدید.

ورم لثه یک بیماری جزئی نیست، اگرچه برخی افراد آن را به این شکل می بینند. در حالی که این خفیف‌ترین شکل بیماری لثه است، این بدان معنا نیست که بیماران باید آن را ساده تلقی کنند. ژنژیویت می تواند به سرعت و به راحتی پیشرفت کند. خوشبختانه، مرحله اول بیماری لثه قابل برگشت است، در حالی که بقیه نمی توانند.

سندروم حاد عروق کرونر

به گفته محققان دانشگاه هلسینکی فنلاند، سندروم حاد عروق کرونر ۲.۷ بار در بین بیماران مبتلا به عفونت ریشه دندان نسبت به افراد دیگر متداول تر است. عفونت ریشه دندان یک نوع واکنش دفاعی بدن در مقابل عفونت میکروبی در پالپ دندان است.  پوسیدگی دندان متداول ترین علت عفونت ریشه دندان محسوب می شود.

این مطالعه شامل ۵۰۸ بیمار فنلاندی با میانگین سنی ۶۲ سال بود که در زمان مطالعه علائم قلبی را تجربه کرده بودند. انسداد عروق کرونر از طریق آنژیوگرافی آزمایش شد و مشخص شد ۳۶ درصد این افراد مبتلا به بیماری ثابت انسداد عروق کرونر، ۳۳ درصد در معرض ابتلا به سندروم حاد عروق کرونر و ۳۱ درصد هم فارغ از ابتلا به بیماری عروق کرونر بودند.

دندان های این افراد هم با استفاده از توپوگرافی پانورامیک دندان ها و فک بررسی شد و مشحص شد بالغ بر ۵۸ درصد آنها مبتلا به یک یا چند زخم التهابی بودند. نتایج این تحقیقات نشان می دهد اجرای درمان روت کانال در مواجهه با دندان های پوسیده، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را به میزان زیادی کاهش می دهد.

این محققان همچنین دریافتند عفونت ریشه دندان با وجود میزان بالای آنتی بادی در خون که مرتبط با باکتری های متداول عامل اینگونه عفونت هاست، ارتباط دارد. این مسئله نشان می دهد عفونت های دهانی بر سایر بخش های بدن هم تاثیر می گذارند.

 

منبع:
https://youfirstdental.ca/tooth-infection-heart-disease-airdrie/

سوال خود را مطرح کنید :


پاسخی بگذارید