تلفن : 02177913120
منوی دسته بندی

حمله قلبی (انفارکتوس میوکارد یا MI) چیست؟

حمله قلبی (انفارکتوس میوکارد یا MI) یک وضعیت اورژانس جدی است که در آن جریان خون به قلب به طور ناگهانی مسدود می شود، معمولاً توسط یک لخته خون. کمبود خون به قلب ممکن است به طور جدی به عضله قلب آسیب برساند و می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

علائم حمله قلبی می تواند شامل موارد زیر باشد:

درد قفسه سینه – احساس فشار، سنگینی، فشردگی یا فشردن روی قفسه سینه
درد در سایر قسمت‌های بدن – ممکن است احساس کنید که درد از قفسه سینه به بازوهای شما (معمولاً بازوی چپ، اما می‌تواند هر دو بازو)، فک، گردن، پشت و شکم را درگیر کند.
احساس سبکی سر یا سرگیجه
تعریق
تنگی نفس
احساس بیماری (تهوع) یا بیماری (استفراغ)
احساس شدید اضطراب (شبیه به حمله پانیک)
سرفه یا خس خس سینه

درد قفسه سینه اغلب شدید است، اما برخی از افراد ممکن است فقط درد جزئی، مشابه سوء هاضمه را تجربه کنند. در حالی که شایع ترین علامت در مردان و زنان درد قفسه سینه است، زنان بیشتر احتمال دارد علائم دیگری مانند تنگی نفس، احساس یا بیماری و کمردرد یا فک را داشته باشند. اگر فکر می کنید ممکن است فردی دچار حمله قلبی شده باشد، فوراً با ۹۹۹ تماس بگیرید. هرچه سریعتر عمل کنید، شانس آنها بیشتر است.

درمان حملات قلبی

در حالی که منتظر آمبولانس هستید، ممکن است جویدن و سپس قورت دادن یک قرص آسپرین (به طور ایده آل ۳۰۰ میلی گرم) کمک کند، تا زمانی که فرد مبتلا به حمله قلبی به آسپرین حساسیت نداشته باشد. آسپرین به رقیق شدن خون و بهبود جریان خون به قلب کمک می کند. در بیمارستان، درمان حمله قلبی به میزان جدی بودن آن بستگی دارد.

درمان اصلی عبارتند از:

  • استفاده از داروها برای حل کردن لخته های خون
  • جراحی برای کمک به بازگرداندن خون به قلب

علل حمله قلبی

بیماری عروق کرونر قلب (CHD) علت اصلی حملات قلبی است. CHD وضعیتی است که در آن رگ های خونی اصلی که قلب را تامین می کنند با رسوبات کلسترول که به عنوان پلاک شناخته می شوند، مسدود می شوند. قبل از حمله قلبی، یک پلاک می ترکد (پارگی) و باعث ایجاد لخته خون در محل پارگی می شود. لخته ممکن است جریان خون به قلب را مسدود کند و باعث حمله قلبی شود.

بهبودی پس از حمله قلبی

مدت زمان بهبودی پس از حمله قلبی به میزان آسیب وارده به عضله قلب بستگی دارد. اکثر افراد پس از حمله قلبی می توانند به سر کار بازگردند. برخی از افراد به اندازه کافی خوب هستند که پس از ۲ هفته به سر کار بازگردند. سایر افراد ممکن است چندین ماه طول بکشد تا بهبود یابند. اینکه چقدر سریع می توانید به سر کار بازگردید به سلامتی، وضعیت قلب و نوع کاری که انجام می دهید بستگی دارد.

هدف فرآیند بازیابی:

با ترکیبی از تغییرات سبک زندگی (مانند رژیم غذایی سالم) و داروها (مانند استاتین ها) که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کنند، خطر حمله قلبی دیگر را کاهش دهید. به تدریج آمادگی جسمانی خود را بازیابی کنید تا بتوانید فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید (توانبخشی قلبی)

عوارض حمله قلبی

عوارض حمله قلبی می تواند جدی و احتمالاً تهدید کننده زندگی باشد. این شامل:

آریتمی – اینها ضربان قلب غیر طبیعی هستند. نوع ۱ جایی است که قلب سریعتر و سریعتر شروع به تپیدن می کند، سپس از تپش می ایستد (ایست قلبی)
شوک قلبی – جایی که ماهیچه های قلب به شدت آسیب دیده اند و دیگر نمی توانند به درستی منقبض شوند تا خون کافی برای حفظ بسیاری از عملکردهای بدن را تامین کنند.
پارگی قلب – جایی که ماهیچه ها، دیواره ها یا دریچه های قلب از هم جدا می شوند (پارگی)

این عوارض می توانند به سرعت پس از حمله قلبی اتفاق بیفتند و یکی از دلایل اصلی مرگ و میر هستند. بسیاری از افراد قبل از رسیدن به بیمارستان یا در ماه اول پس از حمله قلبی به طور ناگهانی بر اثر یک عارضه حمله قلبی می میرند.

بهبودی بعد از حمله قلبی به موارد زیر بستگی دارد:

سن – با افزایش سن احتمال بروز عوارض جدی بیشتر می شود
شدت حمله قلبی – چه مقدار از عضله قلب در طول حمله آسیب دیده است
چه مدت طول کشید تا فرد تحت درمان قرار گیرد – درمان حمله قلبی باید در اسرع وقت آغاز شود

پیشگیری از حمله قلبی

پنج مرحله اصلی وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر حمله قلبی (یا حمله قلبی دیگر) بردارید:

  • سیگاری ها باید سیگار را ترک کنند
  • اگر اضافه وزن یا چاق هستید وزن خود را کاهش دهید
  • ورزش منظم انجام دهید – بزرگسالان باید حداقل ۱۵۰ دقیقه (۲ ساعت و ۳۰ دقیقه) فعالیت هوازی با شدت متوسط ​​را هر هفته انجام دهند، مگر اینکه پزشک غیر از این توصیه کند.
  • رژیم غذایی کم چرب و پر فیبر، شامل غلات کامل و حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات در روز مصرف کنید.
  • پرهیز از مصرف الکل

 

 

                   دکتر مهسا برجی – متخصص قلب و عروق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button