فاکتورهای تشدید بیماری قلبی

برخی از عوامل خطر در بروز بیماری قلبی عروقی را نمی توان کنترل کرد، مانند سن یا سابقه خانوادگی. اما می توان با تغییر عواملی آنها را کنترل کرد و اقداماتی را برای کاهش خطر انجام داد.

چه شرایطی خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد؟

فشار خون بالا عامل خطر اصلی بیماری قلبی است. این یک وضعیت پزشکی است که زمانی اتفاق می‌افتد که فشار خون در شریان‌ها و سایر رگ‌های خونی بیش از حد بالا باشد. فشار بالا، اگر کنترل نشود، می تواند بر قلب و سایر اندام های اصلی بدن از جمله کلیه ها و مغز تأثیر بگذارد.

فشار خون بالا اغلب “قاتل خاموش” نامیده می شود زیرا معمولاً هیچ علامتی ندارد. تنها راه برای تشخیص فشار خون بالا اندازه گیری فشار خون است. برای کاهش خطر بیماری قلبی و حمله قلبی می توانید فشار خون خود را با تغییر سبک زندگی یا دارو کاهش دهید.

سطح ناسالم کلسترول خون

کلسترول یک ماده مومی شکل و چربی مانند است که توسط کبد ساخته می شود یا در برخی غذاها یافت می شود. کبد به اندازه کافی برای نیازهای بدن تولید می کند، اما ما اغلب کلسترول بیشتری را از غذاهایی که می خوریم دریافت می کنیم.

اگر کلسترول بیشتری نسبت به بدن مصرف کنیم، کلسترول اضافی می تواند در دیواره رگ ها، از جمله عروق قلب، جمع شود. این منجر به باریک شدن شریان ها می شود و می تواند جریان خون را به قلب، مغز، کلیه ها و سایر قسمت های بدن کاهش دهد.

دو نوع اصلی کلسترول خون وجود دارد:

کلسترول LDL (لیپوپروتئین با چگالی کم) که به عنوان «کلسترول بد» شناخته می شود، باعث ایجاد پلاک در شریان های می شود.

«کلسترول خوب» سطوح بالاتر محافظت در برابر بیماری قلبی را فراهم می کند.

کلسترول خون بالا معمولاً هیچ علائم یا علامتی ندارد. تنها راه برای تشخیص کلسترول بالا این است که کلسترول خود را چک کنید. معمولا با یک آزمایش خون ساده به نام «پروفایل لیپیدی» برای اندازه گیری سطح کلسترول می توان به سطح کلسترول پی برد.

دیابت شیرین

بدن برای انرژی به گلوکز (قند) نیاز دارد. انسولین هورمونی است که در لوزالمعده ساخته می شود و به انتقال گلوکز از غذایی که می خورید به سلول های بدن برای انرژی کمک می کند. اگر دیابت دارید، بدن شما انسولین کافی نمی‌سازد، نمی‌تواند آنطور که باید از انسولین خودش استفاده کند یا هر دو.

دیابت باعث تجمع قند در خون می شود. خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی برای بزرگسالان مبتلا به دیابت بیشتر از بزرگسالانی است که دیابت ندارند. با پزشک خود در مورد راه های پیشگیری یا مدیریت دیابت و کنترل سایر عوامل خطر صحبت کنید.

چاقی

چاقی با افزایش سطح کلسترول و تری گلیسیرید “بد” و کاهش سطح کلسترول “خوب” مرتبط است. چاقی می تواند منجر به فشار خون بالا و دیابت و همچنین بیماری قلبی شود.

چه رفتارهایی خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد؟

سبک زندگی می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. خوردن یک رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع شده، چربی ترانس و کلسترول با بیماری های قلبی و بیماری های مرتبط مانند تصلب شرایین مرتبط است. همچنین نمک (سدیم) زیاد در رژیم غذایی می تواند فشار خون را افزایش دهد.

عدم فعالیت بدنی کافی می تواند منجر به بیماری قلبی شود. همچنین می‌تواند شانس ابتلا به سایر بیماری‌ها را که عوامل خطرزا هستند، از جمله:

  • چاقی
  • فشار خون بالا،
  • کلسترول بالا
  • دیابت

را افزایش دهد. فعالیت بدنی منظم می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.

مصرف الکل و بیماری قلبی

نوشیدن بیش از حد الکل می تواند سطح فشار خون و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. همچنین سطح تری گلیسیرید، یک ماده چرب در خون را افزایش می دهد که می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

مصرف دخانیات خطر بیماری قلبی و حمله قلبی را افزایش می دهد:

  • سیگار کشیدن می تواند به قلب و عروق خونی آسیب برساند، که خطر ابتلا به بیماری های قلبی مانند تصلب شرایین و حمله قلبی را افزایش می دهد.
  • نیکوتین فشار خون را بالا می برد.
  • مونوکسید کربن حاصل از دود سیگار میزان اکسیژنی را که خون شما می تواند حمل کند کاهش می دهد.
  • قرار گرفتن در معرض دود دست دوم نیز می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را حتی برای افراد غیر سیگاری افزایش دهد.

ژنتیک و سابقه خانوادگی چه تاثیری بر خطر بیماری قلبی دارد؟

عوامل ژنتیکی احتمالاً در فشار خون بالا، بیماری قلبی و سایر شرایط مرتبط نقش دارند. با این حال، این احتمال نیز وجود دارد که افراد با سابقه خانوادگی بیماری قلبی در محیط‌های مشترک و سایر عواملی که ممکن است خطر ابتلا به آن‌ها را افزایش دهد، مشترک باشند. زمانی که وراثت با انتخاب سبک زندگی ناسالم مانند سیگار کشیدن و خوردن یک رژیم غذایی ناسالم ترکیب شود، خطر ابتلا به بیماری قلبی می تواند بیشتر افزایش یابد.

آیا سن و جنسیت بر خطر ابتلا به بیماری قلبی تأثیر می گذارد؟

بیماری قلبی قاتل شماره یک مردان و زنان است. بیماری قلبی در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد، اما با افزایش سن، این خطر افزایش می‌یابد.

آیا نژاد و قومیت بر خطر بیماری قلبی تأثیر می گذارد؟

بیماری قلبی و سکته می تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد، اما برخی از گروه ها بیشتر احتمال دارد که شرایطی داشته باشند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را در آنها افزایش دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button