۸ مکمل غذایی قلب که باید مصرف کنید!
در این مطلب چند مکمل معرفی می کنیم که می توانند به تقویت اثرات رژیم غذایی سالم و ورزش برای قلب کمک شایانی کنند و البته معرفی یک مکمل که باید از آن اجتناب کنید. مکمل های غذایی شامل ویتامین ها، مواد معدنی، گیاهان، اسیدهای آمینه (آمینه های سازنده پروتئین) یا بخشی از این مواد هستند. این مواد می توانند به شکل قرص، کپسول، قرص یا شربت در دسترس افراد قرار بگیرند. نکته مهم در مصرف مکمل ها این است که این مواد در واقع رژیم غذایی را تکمیل می کنند و نباید به عنوان جایگزینی برای غذا در نظر گرفته شوند.
مولتی ویتامین و مواد معدنی
مصرف ویتامین ها و مواد معدنی در دوزهای مناسب ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. غذاهای کامل باید منبع اصلی مواد مغذی باشند، و تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از افراد از دریافت چنین توصیه ای کوتاهی می کنند.
یک مکمل نمی تواند عادات غذایی ناسالم را جبران کند، اما گاهی اوقات حتی افرادی که عادات غذایی سالم دارند، دریافت تمام میوه ها، سبزیجات و سایر غذاهای سالم مورد نیازشان سخت است. مطالعات متعدد حاکی از ارتباط مثبت بین مصرف مکمل های ویتامین و مواد معدنی و پیشگیری از بیماری قلبی است.
کوآنزیم Q10 (Co Q10)
کوآنزیم Q10 (CoQ10) ماده ای شبیه به ویتامین است. در تمام سلول های بدن یافت می شود. بدن CoQ10 را تولید می کند و سلول ها از آن برای تولید انرژی مورد نیاز بدن برای رشد و نگهداری سلول استفاده می کنند. همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند که از بدن در برابر آسیب های ناشی از مولکول های مضر محافظت می کند. CoQ10 به طور طبیعی در مقادیر کمی در طیف گسترده ای از غذاها وجود دارد، اما میزان آن به ویژه در گوشت های اندام مانند قلب، کبد و کلیه و همچنین گوشت گاو، روغن سویا، ساردین، ماهی خال مخالی و بادام زمینی بالا است.
کوآنزیم ها به آنزیم ها کمک می کنند تا از قلب و ماهیچه های اسکلتی محافظت کنند. همچنین گفته میشود که CoQ10 به نارسایی قلبی کمک میکند، همچنین انرژی را افزایش میدهد و سرعت بهبودی پس از ورزش را افزایش میدهد. برخی از افراد آن را برای کمک به کاهش اثرات برخی داروها بر قلب، ماهیچه ها و سایر اندام ها مصرف می کنند.
فیبر
بهترین راه برای دریافت فیبر از طریق غذا است. با این حال، اگر غذاهای غنی از فیبر را به اندازه کافی در رژیم غذایی خود قرار نمی دهید و استفاده از مکمل های فیبر را انتخاب می کنید، محصولی را انتخاب کنید که انواع مختلفی از فیبر در آن وجود دارد – هم محلول و هم نامحلول. هنگام مصرف مکمل فیبر، مطمئن شوید که به خوبی هیدراته بمانید.
فیبر پسیلیوم زمانی که همراه با رژیم غذایی کم کلسترول و چربی اشباع استفاده می شود به کاهش کلسترول نیز کمک می کند. اگر می خواهید مکمل فیبر مصرف کنید، مطمئن شوید که به جای آن سهواً یک مکمل ملین نخرید. برچسب روی هر دو نوع مکمل ممکن است چیزی مانند “نقش روده را تنظیم می کند” باشد. فیبر در کنار رژیم غذایی و ورزش برای کمک به کاهش وزن خیلی موثر است.
اسیدهای چرب امگا ۳
اسیدهای چرب اشباع نشده امگا ۳ که در انواع خاصی از ماهی، سبزیجات و سایر منابع گیاهی یافت می شوند، این اسیدهای چرب توسط بدن ساخته نمی شوند و باید در رژیم غذایی یا از طریق مکمل ها، اغلب “روغن ماهی” مصرف شوند.
اسیدهای چرب غیراشباع امگا ۳ با کاهش تولید تری گلیسیرید در بدن عمل می کنند. سطوح بالای تری گلیسیرید می تواند منجر به بیماری عروق کرونر، بیماری قلبی و سکته شود. اسیدهای چرب غیراشباع امگا ۳ همراه با رژیم غذایی و ورزش به کاهش سطح تری گلیسیرید در خون کمک می کند.
منیزیم
تحقیقات نشان داده است که سطوح پایین منیزیم می تواند زمینه بیماری قلبی را فراهم کند. منیزیم پایین با عوامل خطر قلبی عروقی مانند موارد زیر مرتبط باشد:
- فشار خون بالا
- تشکیل پلاک شریانی
- کلسیفیکاسیون بافت های نرم
- کلسترول و سخت شدن رگ ها
نکته: بیماران مبتلا به بیماری کلیوی باید در مصرف منیزیم احتیاط کنند
ال کارنیتین
ال-کارنیتین یک اسید آمینه است که برای انتقال چربی ها به داخل میتوکندری (محلی در سلول که در آن چربی ها به انرژی تبدیل می شوند) لازم است. تولید انرژی کافی برای عملکرد طبیعی قلب ضروری است. در چندین مطالعه با استفاده از ال کارنیتین بهبود عملکرد قلب و کاهش علائم آنژین را نشان داد.
افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب، اکسیژن رسانی کافی به قلب ندارند، که می تواند به عضله قلب آسیب برساند. چنین آسیبی ممکن است با مصرف مکمل های ال کارنیتین کاهش یابد. مصرف ال کارنیتین همچنین ممکن است به کاهش آسیب و عوارض پس از حمله قلبی کمک کند.
چای سبز
چای سبز قرن هاست در درمان کلسترول بالا استفاده می شود. طبق چندین آزمایش، چای سبز نشان داده است که سطح کلسترول تام و کلسترول LDL را کاهش می دهد.
سیر
سیر که به صورت خوراکی به عنوان مکمل مصرف می شود، علاوه بر خوش طعم کردن غذا برای بسیاری از افراد، در درمان فشار خون بالا و بیماری عروق کرونر خیلی موثر است. سیر می تواند بر لخته شدن خون تأثیر بگذارد و ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. اگر به جراحی، دندانپزشکی یا یک روش پزشکی نیاز دارید، مصرف سیر را حداقل دو هفته زودتر قطع کنید.
از کولین اضافی اجتناب کنید
مصرف بیش از حد کولین، یک ماده مغذی ضروری در گوشت، تخم مرغ و شیر، باعث افزایش سطح یک ترکیب تولید شده توسط باکتری به نام اکسید تری متیل آمین (TMAO) و تمایل پلاکت ها به جمع شدن و تشکیل لخته می شود. لخته شدن بیش از حد خون جریان خون را محدود یا مسدود می کند که می تواند باعث حمله قلبی، سکته مغزی، آسیب به اندام های بدن یا مرگ شود.
مطالعات متعدد نشان دادهاند که سطوح بالاتر TMAO خون با خطر بیشتر بیماریهای قلبی، از جمله حملات قلبی و سکته مغزی در انسان مرتبط است، و مطالعات اخیر نشان دادهاند که تغذیه حیوانات با رژیمهای غذایی حاوی کولین خطر لخته شدن آنها را نیز افزایش میدهد.
با پزشک خود صحبت کنید!
اگر از مکمل های غذایی استفاده می کنید یا به فکر ترکیب یک مکمل غذایی با درمان پزشکی معمول خود هستید، حتما با پزشک خود در میان بگذارید.