تشخیص و درمان قلب درد عصبی
فشارهای عصبی شایعترین علت درد قفسه سینه است. با وجود اینکه درد یکی از مهمترین علامتهای اکثر بیماری ها به حساب می آید ولی گاهی پیش می آید که افراد بین انواع درد تمایز قائل نمی شوند که از مرسوم ترین آنها، تفاوت درد قلب و درد اضطراب است.
ویژگی درد قلب
درد تیپیک قلب مهم ترین نشانه ی بیماری انسداد سرخرگ تغذیه کننده قلب (سرخرگ کرونری) است. شدت درد قلب متغیر است به این معنی که بیمار در زمان شروع احساس درد قلب, احساس دردتان بیشتر می شود و سپس آرام آرام کم شده تا حدی که درد قطع گردد. درد تیپیک قلب نیاز به مراجعه سریع به متخصص قلب و عروق دارد. نشانه های این درد عبارت اند از:
۱- درد قلب معمولا بین ۲ تا ۵ دقیقه طول میکشد .گاهی هم درد قلب در قفسه سینه, شانه ها و یا بازوها انتشار پیدا کندممکن است شما درد قلب را ناحیه ای از محدوده ی زیر فک تا بالای ناف از قبیل بین دو کتف, گردن, فک, دندان ها , شکم احساس کنید.
۲- در اولین تجربه های درد قلبی ممکن است که درد در هنگام فعالیت های فیزیکی مثل راه رفتن و یا در هنگام هیجان و استرس ایجاد شود.
۳- درد قلب ناشی از فعالیت یا استرس در عرض یک تا پنج دقیقه بعد از متوقف کردن فعالیت بدنی و یا دور شدن از استرس برطرف می شود.
درد عصبی قلب
یکی از شایع ترین ناهنجاری های روانی که این روزها ممکن است زیاد آن را تجربه کرده باشید اضطراب و مشکلات عصبی است. ناهنجاری های روانی که به علت شیوه نادرست زندگی با آن ها مواجه هستید و می توانند روی روان شما نیز تاثیرات بدی بگذارند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که خیلی زود از کوره در می روید و عصبانی می شوید و با فرد مضطربی هستید و مدام احساس نگرانی و ترس دارید بدون شک متوجه شده اید که ضربان قلب شما با چه شدتی می زند. این شدت تپش ضربان قلب ممکن است در بسیاری از افراد عادی باشد اما در افرادی که دچار مشکلات عصبی و اضطراب می باشند کمی خطرناکتر است.
افرادی که زود عصبی می شوند و یا مضطرب هستند در صورت ضربان قلب بالا و بیشتر از حد نرمال و طبیعی و همچنسن درد در سر و گردن یا قفسه سینه، حتما به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کنند.
ناراحتی اعصاب و قلب درد
برای اینکه درباره ناراحتی اعصاب و قلب درد بیشتر بدانید باید بگوییم که اگر در برخی مواقع شما احساس نگرانی و یا عصانیت میکنید کاملا طبیعی می باشد و این مسئله برای اغلب افراد رخ میدهد که هر یک واکنش های مختلفی را از خود نشان میدهند. برخی از افراد هستند که در صورت عصبانی شدن سعی می کنندبا روش های مختلف کاری کنند که از شدت عصبانیت خود کم کنند و برخی دیگر این توانای را ندارند که عصبانیت خود را کنترل کنند. بنابراین واکنش های مختلفی از خود نشان خواهند داد.
افرادی که دچار مشکلات عصبی می باشند و طبق تجویز پزشک برای کنترل اعصاب خود نیاز به مصرف دارو دارند از جمله افرادی هستند که در موقعیت های مختلف واکنش های مختلفی از خود نشان می دهند. کنترل نکردن اعصاب توسط این افراد باعث می شود که دردهای مختلفی از جمله درد و سنگینی در ناحیه قلب را تجربه کنند که شدت عصبانیت ان ها می تواند برایشان خطرساز باشد. اغلب دردهای ناشی ازعصبانیت با افزایش واکنش هاس قفسه سینه به دلیل ارتباط احتمالی با حملات قلبی می باشد که می تواند بسیار نگران کننده باشد.
اگر شما بیش از حد معمول عصبی می شوید آشنایی با روش هایی که در شرایط خاص می تواند به شما کمک کند تا عصبانیت خود را کنترل کنید تا درد قفسه سینه را به خوبی کاهش دهید یک امر واجب می باشد.
کنترل نکردن مشکلات و ناراحتی های عصبی که برابتان پیش می آید و شما قادر به کنترل اعصاب خود نمی باشید می توانند باعث شوند که فشارهای زیادی به مغز و قلب شما وارد آید که بسیار خطرناک می باشند.
تفاوت درد قلب و درد استرس
- درد قلب در سنین بالاتری نسبت به درد اضطراب ایجاد میشود.
- درد قلب در هنگام فعالیت و یا هیجان و استرس ناگهانی ایجاد میشود ولی درد اضطراب در هنگام شدت گرفتن اضطراب و افسردگی ایجاد میشود.
- درد قلب معمولا در قفسه سینه و کتفها و بازوها احساس میشود ولی درد اضطراب پراکنده است و هر بار در بخشهای متفاوتی از بدن احساس میشود.
- درد قلب معمولا چند دقیقه طول میکشد ولی درد اضطراب لحظهای و به صورت نقطهای است.
- درد قلب معمولا با قرص زیر زبانی بهبود پیدا میکند ولی درد اضطراب با داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی
از آنجا که اضطراب می تواند باعث شود که اعصاب و روان شما تا حدودی به هم بریزد و شدت پیدا کردن این ناراحتی عصبی موجب می شود که شما فشارهای زیادی را تحمل کنید بدون شک می تواند روی قلب نیز تاثیر بگذارد.
درمان درد قلب همرا ناشی از اعصاب
روش های درمانی برای مشکلات عصبی و قلب درد مختلف می باشند که با توجه به میزان شدت هر یک از این دو مشکل نیاز است که با یک متخصص در ارتباط باشید. اما به غیر از روش های دارو درمانی شما می توانید با انجام یک سری روش های ساده در منزل کاری کنید که هم کنترل اعصاب خود را در دست داشته باشید و هم از فشارها و حملات احتمالی قلبی نیز پیشگیری کنید. کارهایی که می توانیدبه عنوان درمان های خانگی انجام دهید به شرح زیر است:
- نفس عمیق بکشید
- وضعیت را بررسی کنید
- منظرهای زیبا را ترسیم کنید
- از اپلیکیشن های آرامش دهنده استفاده کنید
- موسیقی که دوست دارید را گوش دهید
- کتاب بخوانید
- به یک متخصص خوب مراجعه کنید