مضرات نوشیدن چای پررنگ برای قلب!
چای دارای خواص بسیار زیادی می باشد اما تحقیقات و آمارهای در دسترس نشان داده اند که خوردن بیش از اندازه چای آن هم چای پررنگ مشکلات زیادی را همچون کم خونی به وجود می آورد.
نوشیدن چای زیاد از نوع پررنگ آن باعث کم خونی در افراد می شود زیرا که آهن موجود در بدن را جذب خواهد کرد و همین موضوع باعث کاهش بروز خون در بدن می شود. اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که حتما باید در نوشیدنی های روزانه خود چای داشته باشید بهتر است که به چای نوشیدن چای پررنگ، چای کم رنگ بنوشید.
کم خونی خود عامل بسیاری از مشکلات دیگر در بدن می شود که با خوردن چای پررنگ ممکن است بسیار زیاد شوند. مثلا ریزش مو که ارتباط بسیار نزدیکی با کم خونی دارد یا مواردی همچون موارد زیر:
- کم اشتهایی
- عصبانیت
- کاهش حواس و قوای جسمانی
- بیحوصلگی
- و خستگی زودرس
از جمله مواردی هستند که به علت کم خونی در شما به وجود می آیند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید کم خونی می تواند بر روند قلب نیز تاثیری زیادی بگذارد به همین خاطر است که اغلب متخصصین قلب به بیماران قلبی خود توصیه می کنند که خوردن چای پررنگ پرهیز کنند.
خطر چای پررنگ برای قلب
چای جزء نوشیدنی های پرطرفدارن بسیاری از کشورها از جمله ایران و ترکیه می باشد که برای پذیرایی از میهمان های خود نیز در مراسم های مختلف جزء اصلی ترین نوشیدنی هایی است که سرو می شود.
درست است که چای فواید مختلف زیادی دارد اما با رعایت نکردن اصول مصرف آن ها نه تنها برای بدن مفید نمی باشد بلکه آسیب های را به همراه خواهد داشت.
افرادی که در زمینه تغذیه فعالیت و تخصص دارند( متخصصین تغذیه) عنوان کرده اند که خوردن چای پررنگ معمولا برای بدن مناسب نیست آن ها تاکید کرده اند که بیماران قلبی از نوشیدن چای پررنگ پرهیز کنند.
اغلب ما عادت کرده ایم که بلافاصله بعد از خوردن غذای روزانه خود حتما یک استکان چای هم بنوشیم. رعایت نکردن همین فاصله زمانی بین خردن غذا و چای می تواند برای بدن مشکلات زیادی را به وجود آورد. این موضوع را به خاطر داشته باشید که اگر دارای معده حساسی می باشید نباید بلافاصله بعد از خوردن غذا چای بنوشید زیرا این کار باعث ترشح اسید معده خواهد شد و ممکن است دچار زخم معده شوید.
نوشیدن چای در بیماران قلبی
پزشکان قلب و عروق به بیماران خود که مستعد آریتمی قلبی می باشند همیشه توصیه می کنند که داروهای ضدآریتمی خود را به موقع مصرف کنند و از مواردی که به کاهش روند پیشرفت این بیماری به آن ها کمک میکند مانند موارد زیر پرهیز کنند.
- پرهیز از مصرف مواد محرک نظیر سیگار
- کافئین
- الکل
- چای پررنگ
- قرص های اکستازی
- مواد محرک آمفتامین
- کوکائین
مواردی که به آن ها در متن بالا اشاره کرده ایم از مهم ترین مواردی هستند که خطر بروز آریتمی را در شما کاهش می دهند. بنابراین باتوجه به علائم و نشانه هایی که از این نوع بیماری قلبی دارید با مراجعه به متخصص قلب و با معایناتی که بر روی شما صورت می گیرد عنوان خواهد شد که آیا دچار مشکل قلبی آریتمی می باشید یا خیر.
اگر به این بیماری قلبی مبتلا هستید برای سلامت قلب خودتان هم که شده بهتر است پرهیزهای مهم که توسط دکتر متخصص به شما گفته می شود مثلا نخوردن چای پررنگ را رعایت کنید. لازم است بدانید که آریتمی بطنی اعم از تاکی کاردی بطنی که نشان دهنده افزایش ضربان قلب می باشد و فیبریلاسیون بطنی خطرناکترین نوع آریتمی ها هستند پس رعایت پرهیزات عنوان شده بسیار اهمیت دارند.
فواید و مضرات چای سیاه برای قلب
خوردن چای سیاه که در اولویت تمام چای ها قرار دارد برای قلب شما هم می تواند مفید باشد و هم ضررهایی را به همراه دارد. اغلب ما این موضوع را درمورد چای سیاه می دانیم که از نمونه چای هایی است که به طور گسترده اکسید می شود و علت رنگ سیاه آن نیز همین مسئله است. تمام چای های سیاه کافئین دارند ، که اگر فشار خون بالا یا ضربان قلب سریع داشته باشید نوشیدن آن گزینه چندان مناسبی برای شما نمی باشد.
فراموش نکنید که نوشیدن هر نوع چای که باعث شود شما دچار تپش قلب شوید و ضربان قلب شما سریعتر از حد نرمال بزندبسیار خطرناک می باشد و باید نوشیدن آن را متوقف کنید.
به خاطر داشته باشید که نوشیدن بیش از اندازه چای سیاه باعث کاهش لخته شدن خون و افزایش احتمال کبودی و خونریزی در شما می شود. با توجه به اینکه نوشیدن چای برای قلب ضرر دارد باید بگوییم که خوردن چای سبز به مراتب بهتر از چای سیاه می باشد. در تولید چای سبز هیچگونه اکسیداسیون وجود ندارد. به همین خاطر است که برخی از پزشکان به بیماران خود نوشیدن چای سبز را بیشتر از چای سیاه توصیه می کنند. نوشیدن چای سبز به کاهش کلسترول LDL و تری گلیسیرید کمک می کند و همچنین برای بیماران قلبی خطر کمتری دارد.