هر آنچه باید در مورد پتاسیم بدانید؟

پتاسیم یکی از هفت ماکرومینرال ضروری است. این به حفظ سطح مایعات در بدن کمک می کند و از عملکرد کلیه ها، قلب، ماهیچه ها و سیستم عصبی پشتیبانی می کند. در ادامه مطلب، بررسی می‌کنیم که یک فرد به چه مقدار پتاسیم در روز نیاز دارد. ما همچنین عملکرد مواد مغذی در بدن، منابع خوب پتاسیم و اثرات مصرف بیش از حد یا خیلی کم را بررسی می کنیم.

مصرف توصیه پتاسیم

دریافت کافی پتاسیم 3400 میلی گرم در روز برای مردان بالغ سالم و 2600 میلی گرم در روز برای زنان بالغ سالم است.

جدول زیر توصیه های خاصی را برای گروه های سنی مختلف نشان می دهد.

میزان مصرف کافی در دوران بارداری 2900 میلی گرم و در دوران شیردهی یا شیردهی 2800 میلی گرم است. یک فرد باید سعی کند پتاسیم خود را از یک رژیم غذایی سالم و متعادل که طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی را فراهم می کند، دریافت کند. در برخی شرایط، پزشک ممکن است مکمل ها را توصیه کند.

فواید پتاسیم

پتاسیم یک الکترولیت است که بدن برای سالم ماندن به آن نیاز دارد. همانطور که انجمن قلب آمریکا (AHA) اشاره می کند، غذاهای حاوی پتاسیم می توانند با کاهش تأثیر منفی سدیم به مدیریت فشار خون کمک کنند.

داشتن سطوح بالای سدیم می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد. در افراد سالم، پتاسیم این خطر را با کمک به حذف سدیم از بدن کاهش می دهد. همچنین با شل کردن دیواره رگ های خونی به مدیریت فشار خون کمک می کند.

فشار خون و سلامت قلب و عروق

مصرف کافی پتاسیم ممکن است از فشار خون بالا جلوگیری کرده یا آن را مدیریت کند. و اگر فردی مصرف زیاد پتاسیم و مصرف کم سدیم داشته باشد، ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی کمک کند.

سلامت استخوان و عضله

پتاسیم ممکن است در سلامت استخوان ها نقش داشته باشد. منابع معتبر مطالعات نشان داده اند افرادی که میوه ها و سبزیجات حاوی پتاسیم زیادی مصرف می کنند ممکن است تراکم استخوان بیشتری داشته باشند. با این حال، تأیید این امر به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. اگر این یافته درست باشد، محققان همچنین باید دلیل پشت آن را کشف کنند و اینکه آیا مکمل‌ها همان اثر را دارند یا خیر.

مطالب مفید:  کبد چرب چه ارتباطی با بیماری قلبی دارد؟

رژیم غذایی سرشار از پتاسیم همچنین ممکن است به حفظ توده عضلانی منبع مطمئن در افراد مسن و افرادی که دارای شرایط سلامتی هستند که منجر به تحلیل عضلانی می شود کمک کند.

سلامت کلیه ها

در افراد سالم، سطوح پایین پتاسیم ممکن است توانایی کلیه ها برای بازجذب کلسیم را مهار کند. سطوح بالای کلسیم در کلیه ها می تواند منجر به سنگ کلیه شود. تحقیقات انجام شده در سال 2015 نشان می دهد که تغییر به رژیم غذایی DASH ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه کمک کند، زیرا این رژیم غذایی به غذاهای غنی از پتاسیم و سایر مواد مغذی ضروری کمک می کند.

با این حال، افراد مبتلا به نارسایی کلیه نباید پتاسیم بیش از حد مصرف کنند، زیرا می تواند تأثیر منفی داشته باشد. در این مورد، پزشک توصیه می کند که چه مقدار پتاسیم در رژیم غذایی گنجانده شود.

منابع غذایی

پتاسیم در بسیاری از غذاهای گیاهی وجود دارد، اما فرآوری سطح این ماده مغذی را کاهش می دهد. هرکسی که رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده دارد ممکن است پتاسیم کمی دریافت کند.

بسیاری از غذاهای فرآوری شده نیز سرشار از سدیم هستند، بنابراین فردی با رژیم غذایی بسیار فرآوری شده ممکن است نیاز به افزایش دریافت پتاسیم خود داشته باشد.

به طور کلی، میوه های خشک و حبوبات منابع خوبی از پتاسیم هستند. جدول زیر مقادیر مشخصی را در 1 وعده منبع مطمئن غذاهای مختلف غنی از پتاسیم نشان می دهد. نوع غذا مقدار پتاسیم (میلی گرم) درصد ارزش روزانه

مکمل

در بیشتر موارد، یک رژیم غذایی سالم پتاسیم کافی را فراهم می کند، به خصوص اگر رژیم غذایی دارای سدیم کم باشد. گاهی اوقات، پزشک ممکن است مکمل ها را توصیه کند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد به بیماری زیر کمک کنند:

  • کنترل فشار خون
  • جلوگیری از سکته مغزی
  • جلوگیری از سنگ کلیه
  • تقویت سلامت استخوان
  • سطح گلوکز خون را مدیریت کنید
مطالب مفید:  عوارض مصرف آسپرین بدون دستور پزشک؟

با این حال، تأیید اینکه مکمل‌های پتاسیم می‌توانند به درمان یا پیشگیری از این مشکلات سلامتی کمک کنند، به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. قبل از استفاده از مکمل‌های پتاسیم، از یک منبع معتبر دکتر بپرسید. این امر به ویژه برای افرادی که بیماری کلیوی دارند یا داروهای دیگری مصرف می کنند بسیار مهم است.

کمبود پتاسیم

کمبود پتاسیم یا هیپوکالمی می تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلفی شود، از جمله:

  • فشار خون بالا
  • خطر ابتلا به سنگ کلیه
  • سطح پایین کلسیم در استخوان ها
  • برای یک فرد سالم، کمبود شامل داشتن سطح پتاسیم l است

بیش از 3.6 میلی مول در لیتر (mmol/l) منبع مطمئن سرم خون. این نقطه برش برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی کمتر است. فردی با کمبود خفیف پتاسیم ممکن است موارد زیر را تجربه کند:

  • یبوست
  • خستگی
  • ضعف عضلانی
  • احساس عمومی ناخوشی یا «بیحالی»

اگر سطح پتاسیم در یک فرد سالم به کمتر از 2.5 میلی مول در لیتر برسد، پزشکان این کمبود را یک کمبود متوسط تا شدید می دانند. می تواند منجر به:

  • تولید ادرار بالا
  • عدم تحمل گلوکز
  • فلج عضلانی
  • مشکلات تنفسی
  • تغییرات در ریتم قلب، در افراد مبتلا به بیماری قلبی
  • گیجی، در افراد مبتلا به بیماری کلیوی
  • کمبود شدید می تواند تهدید کننده زندگی باشد زیرا می تواند بر قلب تأثیر بگذارد.

پتاسیم بیش از حد

یک فرد به طور معمول می تواند سطوح بالای پتاسیم را که کلیه ها حذف می کنند، تحمل کند. با این حال، پتاسیم اضافی، یا هیپرکالمی، می تواند برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی مضر باشد، اگر کلیه آنها قادر به حذف پتاسیم کافی نباشد. این می تواند خطرناک باشد اگر سطح به سرعت افزایش یابد. پزشکان سطح پتاسیم را زمانی که به 5.1 تا 6.0 میلی مول در لیتر سرم خون می رسد بالا می دانند. در این مورد، نظارت حرفه ای کلیدی است و هر سطح بالاتر از 6.0 میلی مول در لیتر نیاز به توجه فوری دارد.

افراد مبتلا به هیپرکالمی ممکن است علائمی نداشته باشند یا علائم بسیار کمی داشته باشند. اگر علائم ظاهر شوند، مشابه علائم هیپوکالمی هستند. هیپرکالمی شدید یا ناگهانی می تواند باعث شود:

  • تپش قلب
  • تنگی نفس
  • درد قفسه سینه
مطالب مفید:  درباره ریه و مجاری تنفسی بیشتر بدانید

در این مرحله، این موضوع می تواند تهدید کننده زندگی باشد و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.

تداخلات دارویی

هر فردی که دارو مصرف می کند نباید قبل از مشورت با پزشک، میزان مصرف پتاسیم خود را افزایش دهد، زیرا برخی از داروها می توانند با پتاسیم تداخل داشته باشند. برای مثال، داروهایی به نام مهارکننده‌های آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین و مسدودکننده‌های گیرنده آنژیوتانسین می‌توانند بدن را از حذف پتاسیم باز دارند. این داروها گاهی اوقات به ترتیب مهارکننده های ACE و ARB نامیده می شوند. به عنوان مثال می توان به بنازپریل (لوتنسین) و لوزارتان (کوزار) اشاره کرد.

فردی که هر دو نوع دارو را مصرف می کند و مبتلا به بیماری کلیوی، دیابت نوع 2 یا بیماری قلبی است، ممکن است سطح پتاسیم بسیار بالایی داشته باشد. دیورتیک های نگهدارنده پتاسیم از دفع پتاسیم از طریق ادرار توسط بدن جلوگیری می کنند. اگر فردی یکی از این داروها را مصرف کند، پزشک سطح پتاسیم او را کنترل می کند. به عنوان مثال می توان به آمیلوراید (Midamor) و اسپیرونولاکتون (Aldactone) اشاره کرد.

دیورتیک های لوپ و تیازیدی با افزایش خروجی ادرار باعث از دست دادن پتاسیم بدن می شوند. این می تواند منجر به سطوح پایین پتاسیم شود. به عنوان مثال می توان به فوروزماید (Lasix) و بومتانید (Bumex) اشاره کرد. فردی که هر یک از این داروها را مصرف می کند ممکن است نیاز به اجتناب از غذاهای پر پتاسیم داشته باشد.

نتیجه

پتاسیم یک ماده معدنی ضروری است. میوه های خشک، لوبیا و سایر غذاهای گیاهی می توانند منابع خوبی برای آن باشند. این ماده معدنی به حفظ سلامت کلیه ها، استخوان ها و سیستم قلبی عروقی کمک می کند و ممکن است به مدیریت فشار خون کمک کند. مصرف زیاد پتاسیم برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی مفید نیست. پزشک به افرادی که مشکلات کلیوی دارند در مورد میزان مصرف پتاسیم توصیه می کند. بهترین راه برای دریافت پتاسیم از طریق یک رژیم غذایی سالم است. اگر کسی در مورد سطح پتاسیم خود نگرانی دارد، باید با پزشک خود صحبت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button