عوارض غذاهای سرخ شده برای قلب!
خوردن غذای سرخ شده با افزایش خطر حوادث قلبی عروقی مرتبط است. این خطر با هر وعده اضافه در هفته ۴ برابر افزایش می یابد. در مقایسه با افرادی که کمترین غذای سرخ شده مصرف می کنند، خطر نارسایی قلبی در افرادی که بیشتر می خوردند ۳۷ درصد افزایش می یابد.
اثرات غذای سرخ شده در قلب
غذاهایی سرخ شده اغلب کالری بالایی دارند. و همانطور که محققان اشاره می کنند، طعم خوبی دارند که باعث می شود پرخوری به یک وسوسه تبدیل شود. همچنین، غذاهای سرخ شده، به ویژه آنهایی که فست فودی تهیه می شوند، اغلب حاوی چربی های ترانس هستند. اینها سطح لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول “بد” را افزایش می دهند و سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول “خوب” را کاهش می دهند. علاوه بر این، محققان خاطرنشان می کنند، سرخ کردن تولید محصولات جانبی شیمیایی را افزایش می دهد که می تواند بر پاسخ التهابی بدن تأثیر بگذارد. دانشمندان قبلاً خوردن غذاهای سرخ شده را با چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری عروق کرونر، و فشار خون بالا مرتبط دانسته بودند.
مصرف غذای سرخ شده و بیماری
افرادی که بیشترین مصرف غذای سرخ شده را دارند ۲۸ درصد بیشتر در معرض خطر حوادث قلبی عروقی، ۲۲ درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و ۳۷ درصد بیشتر در خطر ابتلا به نارسایی قلبی هستند. سرخ کردن غذا می تواند ارزش غذایی آن را کاهش دهد، چربی های ترانس تولید کند که مضر هستند و همچنین محتوای کالری غذا را افزایش می دهد، که همه اینها در نهایت منجر به فرآیندهایی می شود که می تواند باعث بیماری قلبی شود.
مهمتر از همه، عوامل دیگری که با خوردن غذای سرخ شده همراه است نیز میتواند در ایجاد خطر نقش داشته باشد، مانند:
- تمایل به نوشیدن بیشتر نوشیدنیهای شیرین
- استفاده از نمک اضافه
- خوردن سایر غذاهای ناسالم
- ورزش کمتر
- سیگار کشیدن
ارتباط چربی در بروز حمله قلبی
حملات قلبی در اثر تجمع رسوبات چربی در شریان های عروق کرونر ایجاد می شود. مصرف چربی و مواد غذایی سرخ شده به طور مستقیم بر این بیماری تاثیر می گذارد. شکسته شدن یکی از پلاک های چربی در عروق می تواند منجر به حمله قلبی شود. این مطالعه بر این نکته تاکید می کند که بی شک غذاهای سرخ شده و چربی ارتباط مستقیم با بیماری قلبی دارند.
بدترین غذا برای قلب
خوردن غذای سالم برای قلب از مهمترین عادات غذایی محسوب می شود. برای این منظور باید از خوردن غذاهایی که کلسترول و نمک زیادی دارند پرهیز کنیم. گوشت هایی که عملیات فرآوری زیادی بر روی آن ها انجام میشود نظیر هات داگ ها، سوسیس ها و انواع مشابه دیگر، دارای مقادیر زیادی از مواد افزودنی هستند. در تحقیقات زیادی ارتباط این مواد غذایی با بیماری های قلبی مشخص شده است.