تغییرات قلب به دنبال استرس!

استرس بیش از حد می‌تواند اثرات منفی در پی داشته باشد و اگر کنترل نشود منجر به طیف گسترده‌ای از مشکلات جسمی و روانی خواهد شد. در ادامه به تغییرات قلب ناشی از استرس می پردازیم.

استرس چیست؟

استرس پاسخ بدن به فشار و تغییرات ایجاد شده در بدن است. این فشار می‌تواند روحی، روانی و فیزیکی باشد. استرس زمانی رخ می دهد که یک اتفاق غیرمنتظره‌ای را تجربه کنیم یا احساس کنیم تسلط کافی بر موقعیتی که در آن قرار داریم، نداریم. بسیاری از موقعیت‌های مختلف یا وقایع زندگی روزانه می‌توانند باعث استرس شوند.

همه ما به‌طور متفاوتی با استرس کنار می‌آییم. توانایی ما برای کنار آمدن می‌تواند به ژنتیک، نوع اتفاق افتاده، شخصیت و شرایط اجتماعی و دیگر شرایط ما بستگی داشته باشد. هنگامی که ما با استرس روبرو می‌شویم، بدن ما هورمون‌های استرس تولید می‌کند که این هورمون‌ها باعث پاسخ بدن شده و سیستم ایمنی بدن ما را فعال می‌کنند.

این امر به ما کمک می‌کند تا سریع‌تر به موقعیت استرس‌زا مسلط شده و بدن پاسخ مناسبی به عامل محرک دهد. هورمون‌های استرس معمولاً پس از اتمام اتفاق استرس‌زا به سرعت به حالت عادی برمی‌گردند و اثر طولانی ‌مدت ندارند.

انواع استرس

استرس به دو دسته‌ی‌ استرس حاد و مزمن تقسیم‌بندی می‌‌شود:

استرس حاد:

استرسی که ما به طور روزمره با آن سروکار داریم و هنگامی که کار ما پیش نمی‌رود و یا با کسی بحث می‌کنیم، دچار این نوع استرس می‌شویم، مسلما بعد از رفع عامل استرس‌زا، بدن ما به حالت عادی خود برمی‌گردد.

استرس مزمن:

زمانی است که فرد در یک بازه‌ی زمانی طولانی درگیر استرس باشد و بدن میزانی (کم یا زیاد) از استرس را تجربه کند. استرس مزمن ممکن است منجر به افزایش فشارخون شود، که می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. این استرس معمولا در مواقعی که شخص در موقعیت‌هایی همچون ازدواج بد، شغل نامناسب و… قرار دارد، اتفاق می‌افتد.

ناراحتی قلب ناشی از استرس

سلامت روان مستقیما با سلامت جسم شما در ارتباط است. اگر فرد بیش از حد تحت تاثیر استرس قرار بگیرد ممکن است در معرض بیماری‌های قلبی و سکته‌ مغزی باشد. وجود استرس خود یک فاکتور مهم برای افرادیست که بیماری‌های عروق کرونر دارند. در پی استرس، جریان خون به قلب کاهش می‌یابد و برخی اوقات باعث تنگ شدن عروق می‌شود که این موارد می‌توانند موجب سکته‌ قلبی شوند.

استرس می‌تواند با ترشح هورمون‌هایی مانند آدرنالین و کورتیزول و… موجب افزایش فشارخون شود. وقتی فشار خون افزایش پیدا می‌کند، میزان پلاکت نیز زیاد می‌شود و امکان لخته شدن خون وجود دارد که همین امر ریسک حمله‌ی قلبی را بالا می‌برد. وقتی شخصی دچار:

  • افسردگی
  • استرس مزمن
  • اضطراب
  • عصبانیت
  • بدبینی
  • نارضایتی از زندگی

می‌شود، این شرایط با واکنش های بالقوه مانند موارد زیر در بدن ما همراه است:

عوامل تحریک کننده استرس

حالا اگر شما بخواهید در این شرایط با موارد ناسالم از استرس فرار کنید، نه تنها استرس از بین نمی‌رود، بلکه خود را در معرض انواع بیماری‌ها قرار می‌دهید. این‌ عوامل عبارتند از:

پاسخ بدن به استرس ممکن است در هر فرد متفاوت باشد، اما برخی از علائم شایع آن را در اینجا بیان می‌کنیم:

استرس همچنین می تواند موجب: 

این موارد یک موقعیت پرتنش و زنجیره‌ای از حوادث را برای شما به وجود می آورند. بدن شما آدرنالین ترشح می‌کند، هورمونی که به طور موقت باعث می‌شود تنفس و ضربان قلب تندتر شود و فشار خون بالا رود. این واکنش‌ها فرد را برای مقابله با شرایط آماده می‌کند که به آن پاسخ جنگ یا گریز گفته می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button