تاثیر بی خوابی در بروز بیماری های قلبی

کمبود خواب ممکن است مانع از استراحت قلب شود و این احتمال وجود دارد بی خوابی با خطر بیشتر بیماری های قلبی عروقی و سکته مرتبط باشد. خواب ریکاوری مورد نیاز بدن را فراهم می کند. محققان بر این باور هستند، افرادی که استعداد ژنتیکی نسبت به بی خوابی دارند، بیشتر در معرض خطر بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی و سکته هستند.

اثرات بی خوابی بر سلامتی

بی خوابی باعث می شود فشار خون بالاتری داشته باشید. اما بیماری قلبی باعث بی خوابی نیز می شود. به همین ترتیب، در حالی که بی خوابی مشکوک به افزایش خطر دیابت است، نوروپاتی مرتبط با این بیماری همچنین می تواند باعث درد اندام شود که می تواند خواب را مختل کند.

همچنین  بی خوابی ممکن است منجر به افزایش وزن بدن، فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ شود که همگی از عوامل خطر بیماری قلبی عروقی هستند. با این حال، محققان تاکید دارند که این مطالعات فقط ارتباط بین این دو اختلال را نشان داد، نه یک رابطه علت و معلولی.

علائم بی خوابی عبارتند از:

  • مشکل به خواب رفتن
  • مشکل در خواب ماندن در طول شب
  • صبح خیلی زود بیدار شدن

بی خوابی مزمن چیست؟

بی خوابی مزمن به این صورت تعریف می شود که حداقل سه بار در هفته رخ دهد و حداقل برای سه ماه ادامه یابد. بی خوابی مزمن می تواند با تأثیر منفی بر هوشیاری، خلق و خو، حافظه و عملکرد شناختی در طول روز، آسیب جدی به سلامت جسمی، ذهنی و عاطفی وارد کند. به طور کلی، خواب برای بدن مفید است. خواب به بدن کمک می کند تا بعد از یک روز سخت استراحت کند و بهبود یابد. توانایی شارژ مجدد بدن می تواند منجر به بهبود متابولیسم و ​​استرس کمتر شود که به نوبه خود می تواند به بهبود سلامت قلب منجر شود.

مطالب مفید:  قرص های چربی خون چه عوارضی دارند؟

ارتباط بین چرخه خواب و بیداری و تنظیم قلبی عروقی

مطالعات نشان می دهد که خواب بدون حرکات سریع چشم، فشار خون شریانی و ضربان قلب را کاهش می دهد و عملکرد پاراسمپاتیک قلب را در نقاط خاصی از شب افزایش می دهد. بی خوابی ممکن است به نوبه خود بر تنظیم قلب شبانه روزی تأثیر بگذارد و منجر به بیماری قلبی عروقی و سکته شود.

گروهی از محققان آمریکایی به منظور بررسی رابطه بین بی‌خوابی و امراض قلبی، مطالعه‌ جدیدی انجام دادند. آن‌ها برای نیل بدین هدف، اطلاعات پزشکی افرادی با سنین ۳۰ تا ۷۹ سال را بررسی کردند، شرکت‌کنندگان در ابتدای مطالعه سابقه بیماری قلبی یا سکته مغزی نداشتند. پژوهشگران در این مطالعه سه مورد از علائم بی‌خوابی شامل ناتوانی افراد در خوابیدن، زود بیدار شدن از خواب و یا تلاش برای هوشیار ماندن در طول روز، که حداقل سه روز در هفته اتفاق می‌افتاد، ارزیابی کردند.

نتایج بررسی‌های جدید نشان داد ۱۱ درصد افراد شرکت‌ کننده با خوابیدن یا در خواب ماندن مشکل داشتند، ۱۰ درصد آن‌ها بسیار زود از خواب بیدار می‌شدند و فقط دو درصد افراد دارای مشکل عدم تمرکز در طول روز بودند. محققان به مدت یک دهه این افراد را تحت نظر قرار دادند؛ طی این مدت ۱۳۰ هزار و ۳۲ فرد به سکته قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا شدند.

پژوهشگران عوامل خطرآفرین دیگری مانند سیگار کشیدن و مصرف الکل شرکت‌ کننندگان را نیز در نظر گرفتند. یافته‌های جدید نشان داد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در میان افرادی که هر سه علائم مربوط به بی‌خوابی را تجربه کردند، حدود ۱۸ درصد بیشتر از سایر افراد بود. علاوه بر این، افرادی که مشکل نداشتن تمرکز را در طول روز  تجربه کردند، ۱۳ درصد بیشتر از بقیه افراد در معرض خطر ابتلا به سکته قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های مشابه قرار گرفتند.

مطالب مفید:  آلودگی هوا با قلب چه می کند؟!

افرادی که سخت به خواب می‌رفتند یا در خواب می‌ماندند نیز  ۹ درصد بیشتر و افرادی که بسیار زود از خواب بیدار می‌شدند، هفت درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مانند سکته قلبی و سکته مغزی قرار گرفتند. بنابراین محققان دریافتند که رابطه علت و معلولی بین بی‌خوابی و ابتلا به امراض قلبی وجود دارد.

درمان بی خوابی مزمن

موثرترین درمان برای بی خوابی مزمن، درمان شناختی رفتاری است. این درمان استراتژی های رفتاری مانند تنظیم یک برنامه خواب ثابت را با استراتژی های شناختی مانند جایگزینی ترس از بی خوابی با انتظارات مفیدتر ترکیب می کند. بی‌خوابی را می‌توان به‌عنوان «چراغ موتور چک» نیز در نظر گرفت. اگر در خوابیدن به صورت شبانه مشکل دارید، و این برای شما عادی نیست، ممکن است بدنتان چیزی به شما بگوید. اگر این مشکل برای بیش از دو هفته ادامه داشت، خوب است که به پزشک خود مراجعه کنید تا مشکلات را حل کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button