آیا مصرف نوشابه برای قلب ضرر دارد؟

پژوهشگران در بررسی های خود دریافته اند که در بدن افراد مصرف کننده نوشابه های انرژی زا، تغییراتی عمده صورت می گیرد که به طور بالقوه برای قلب و عروق انسان، خطرناک است. مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد که حتی مصرف یک بطری نوشابه انرژی زا برای افزایش هورمون های استرس و بالا رفتن فشار خون کافی بوده و این موضوع در همه افراد، حتی افراد بالغ، سالم و جوان نیز دیده می شود.

«آنا سواتیکوا»، از پژوهشگران مرکز درمانی مایو در ایالت مینه سوتا آمریکا به همراه تیمی از دانشجویان خود، به صورت تصادفی ۲۵ فرد داوطلب که در طیف سنی ۱۸ سال به بالا بودند را جهت انجام این پروژه انتخاب کرد.

در این آزمایش به صورت تصادفی و در دو روز متفاوت به افراد نوشابه انرژی زا داده شد و به مدت دو هفته ادامه داشت. نوشابه انرژی زای استفاده شده برای همه افراد شرکت کننده در این پژوهش، یکسان بوده و از نظر برند و ترکیبات داخلی آن تفاوتی وجود نداشت.

عامل افزایش فشار خون

پژوهشگران با بررسی شرایط جسمی شرکت کنندگان، شاهد بالا رفتن سطح برخی هورمون ها و افزایش فشار خون در همه افراد مصرف کننده نوشابه های انرژی زا بودند. در تمامی مدت زمان آزمایش فوق، هیچ یک از شرکت کنندگان اجازه استفاده از محصولات حاوی کافئین و الکل را نداشتند. در این پژوهش، محققان اقدام به اندازه گیری و ثبت میزان سرمی کافئین، قند خون و نورپی نفرین یا نورآدرنالین افراد کرده و فشار خون و ضربان قلب این شرکت کنندگان طی مدت زمان ۳۰ دقیقه پس از مصرف نوشابه های انرژی زا بررسی و ثبت شد.

مصرف نوشابه های انرژی زا

پژوهشگران با بررسی این نتایج دریافتند که سطح کافئین خون شرکت کنندگان پس از مصرف نوشابه های انرژی زا، به شدت افزایش داشته و این میزان به طور متوسط به اندازه ۶٫۲ درصد در مقیاس سیستولیک ثبت شده است. میزان فشارخون دیاستولیک نیز در شرکت کنندگان به میزان ۶٫۸ درصد افزایش داشت و متوسط میانگین فشارخون شرکت کنندگان نیز ۶٫۴ درصد افزایش نشان داد.

نوشیدنی های مضر قلب

مطالعه و مقایسه ضربان قلب افرادی که از نوشابه های انرژی زا استفاده کرده بودند تفاوت محسوسی با سایر افراد نداشته و در عوض تغییرات همودینامیک و آدرنرژیک حاد در گروه مصرف کننده نوشابه های انرژی زا مشاهده شد که ممکن است به افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی، منجر شود.

همچنین افرادی که نوشیدنی‌های میوه‌ای با شکر اضافه شده به صورت روزانه مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که اصلاً نوشیدنی‌های شیرین نمی‌نوشیدند، ۴۲ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

شکر می تواند شریان ها را باریک کند

شکر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را از طرق مختلف افزایش دهد. این ماده باعث افزایش سطح گلوکز و غلظت انسولین در خون می شود که ممکن است اشتها را افزایش داده و منجر به چاقی شود که یک عامل خطر اصلی برای بیماری های قلبی عروقی است. مصرف قند بیش از حد با التهاب، مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲ مرتبط است.

آب بهترین نوشیدنی قلب

آب بهترین نوشیدنی برای حفظ سلامت قلب است و اگر به دنبال خوردن چیزی شیرین تر هستید، تهیه اسموتی میوه راه سالم تری برای افزودن طعم بیشتر بدون بلعیدن عواقب منفی خاص سلامتی است. .

نکته آخر

باید توجه داشت که حتی مصرف یک وعده نوشابه شیرین در روز با خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. یک الگوی غذایی سالم برای قلب مانند رویکردهای مدیترانه ای یا رژیمی برای توقف فشار خون بالا را با مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه، غلات کامل، مرغ بدون چربی و ماهی، حبوبات و فیبر رعایت کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button