تجویز قرص تورواستاتین برای چیست؟!

آتورواستاتین در گروه داروهایی قرار دارد که مهارکننده های HMG-CoA ردوکتاز یا استاتین نامیده می شوند. این ماده با انسداد آنزیمی که بدن برای ساخت کلسترول به بدن نیاز دارد، عمل می کند که باعث کاهش میزان کلسترول در خون می شود.

این دارو در دوز های 10، آتورواستاتین 20 و آتورواستاتین 40 تجویز می شود. این دارو با مسدود کردن عملکرد آنزیم سازنده ی کلسترول، مقدار کلسترول ساخته شده توسط بدن را کاهش می دهد. بنابراین، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را نیز تا حد زیادی کم می کند. همچنین، آتورواستاتین در برخی موارد برای افراد مستعد بیماری های قلبی با سطح کلسترول خون نرمال نیز تجویز می شود.

لیپیدها یا چربی ها به راحتی در بدن ذخیره شده و بدن از آنها به عنوان منبع انرژی استفاده می کند. کلسترول نوعی لیپید است که از غذاهای چربی که می خورید، درون کبد ساخته می شود. زمانی که غلظت کلسترول خون شما بسیار بالا باشد، هایپرکلسترولمی اتفاق می افتد. نکته ی مهم اینجاست که بالا بودن سطح کلسترول خون علائم خاصی ندارد، اما در صورت عدم درمان ممکن است باعث مشکلات جدی سلامتی شود.

کاربرد قرص آتورواستاتین 40

آتورواستاتین همراه با رژیم غذایی در موارد زیر استفاده می شود:

  • کاهش سطح کلسترول “بد” خون (لیپوپروتئین با چگالی کم یا LDL)
  • افزایش سطح کلسترول “خوب” (لیپوپروتئین با چگالی بالا یا HDL)
  • کاهش تری گلیسریدها
  • درمان کلسترول بالا
  • کاهش خطر سکته مغزی
  • کم شدن خطر حمله ی قلبی یا سایر عوارض قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲
  • کاهش خطر بیماری کرونر قلب
مطالب مفید:  قرص تپش قلب «پوکساکیم»

 

موارد منع مصرف آتورواستاتین

همانطور که می دانید مصرف برخی از داروها برای بعضی از افراد توصیه نمی شود. همچنین، در برخی موارد لازم است که داروی مورد نظر تحت نظر پزشک و با احتیاط مصرف شود. به همین دلیل در صورت داشتن موارد زیر، قبل از شروع مصرف آتورواستاتین پزشک خود را در جریان بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button