تاثیر نمک در بیماری قلبی!
نمک یک ماده معدنی است که همه ما به آن نیاز داریم. چون در عملکرد سالم اعصاب و ماهیچه ها نقش دارد و به حفظ سطح مایعات بدن در تعادل مناسب کمک می کند. اما این تعادل مایع ظریف است.
چون نمک بیش از حد می تواند باعث احتباس مایعات شود و در پی آن فشار خون را افزایش دهد. و همان طور که می دانید، فشار خون عامل خطر اصلی برای حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی است. افرادی که فشار خون بالا یا بیماری قلبی دارند باید در مصرف نمک خیلی احتیاط کنند.
چه مقدار نمک برای بدن نیاز است؟
سعی کنید مصرف نمک روزانه از یک قاشق چای خوری تجاوز نکند.
اگر فشار خون بالا دارید؟
تقریباً همه افراد مبتلا به فشار خون بالا باید از رژیم غذایی کم سدیم استفاده کنند. این بدان معناست که سدیم روزانه را در حداکثر تا همان یک قاشق چای خوری محدود کنید. که البته اگر بتوانید آن را به کمتر از این مقدار در روز کاهش دهید، ایده آل است. کاهش فشار خون یک راه موثر برای کاهش خطر بیماری قلبی است.
اگر نارسایی قلبی دارید؟
پزشکان توصیه می کنند که افراد مبتلا به نارسایی قلبی از رژیم غذایی کم نمک استفاده کنند. نمک بیش از حد می تواند باعث تجمع مایع در اطراف قلب و ریه ها شود و پمپاژ قلب را با مشکل مواجه کند.
شواهد نشان می دهد که محدودیت یک قاشق چای خوری در روز یک هدف خوب برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی است، به خصوص اگر فشار خون بالا نیز داشته باشند. برخی تحقیقات نشان میدهند که سطوح بسیار پایین نمک ممکن است منجر به پیامدهای بدی در افراد مبتلا به نارسایی قلبی شود، بنابراین در مورد مصرف نمک باید با پزشک متخصص قلب و عروق مشورت کنید.
نکاتی برای حذف نمک از رژیم غذایی
بیشتر مردم نمک گمان می کنند مصرف نمک همان ماده سفیدرنگی است که از فروشگاه خریداری می کنیم و باید در مصرف آن رعایت کنیم. اما این بخش کوچکی از نمک در یک رژیم غذایی متوسط را تشکیل می دهد. در غذاهای آماده و به خصوص فست و فودها نمک وجود دارد که ممکن است ما از آن اطلاعی نداشته باشیم. به همین دلیل نیاز است که به این نکات توجه کنیم:
برچسبها را بخوانید
برچسبهای روی کنسروها و دیگر غذاهای آماده را بررسی کنید. غذاهای اصلی آشپزی مانند نان، سوپ کنسرو شده و سس سالاد، اغلب نمک بیشتری نسبت به آنچه که با چشیدن آن حدس می زنید، دارند. بسیاری از غذاهای آماده دیگر نیز می توانند منابع مخرب نمک و سدیم باشند – حتی اگر مزه شوری خاصی نداشته باشند.
خلاقیت به خرج دهید
به جای اینکه نمک تمام کار را انجام دهد، به سراغ ادویه ها و چاشنی های دیگر بروید تا غذای خود را کمی لذت ببرید. سعی کنید سیر، سبزی های تازه یا کمی لیمو را اضافه کنید تا طعم آن یک درجه افزایش یابد.
مصرف میوه و سبزیجات
افراد به منظور حفظ سلامت قلب خود میتوانند مصرف نمک خود را به راحتی اصلاح کرده و تغییرات کوچکی در رژیم غذایی خود ایجاد کنند. برای مثال مصرف میوه، سبزیجات و غذاهای طبیعی را که در آنها میزان بالایی پتاسیم وجود دارد افزایش دهند