علائم بیماری قلبی در زنان!

دکتر مهسا برجی: دانستن علائم و خطرات منحصر به فرد برای زنان، و همچنین خوردن یک رژیم غذایی سالم برای قلب و ورزش، می تواند به محافظت از قلب کمک کند. برخی از علائم بیماری قلبی در زنان ممکن است با مردان متفاوت باشد. در این مطلب به این تفاوتها خواهیم پرداخت.

علائم حمله قلبی در زنان

شایع ترین علامت حمله قلبی در زنان مانند مردان است – نوعی درد قفسه سینه، فشار یا ناراحتی که بیش از چند دقیقه طول می کشد یا می آید و می رود. اما درد قفسه سینه همیشه شدید یا حتی قابل توجه ترین علامت نیست، به ویژه در زنان. زنان اغلب درد حمله قلبی را فشار یا سفتی توصیف می کنند. و امکان حمله قلبی بدون درد قفسه سینه وجود دارد. زنان بیشتر از مردان در معرض علائم حمله قلبی غیر مرتبط با درد قفسه سینه هستند، مانند:

  • ناراحتی گردن، فک، شانه، قسمت بالایی پشت یا بالای شکم (شکم)
  • تنگی نفس
  • درد در یک یا هر دو بازو
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • تعریق
  • سبکی سر یا سرگیجه
  • خستگی غیرمعمول
  • سوزش سر دل (سوء هاضمه)

این علائم ممکن است مبهم بوده و به اندازه درد کوبنده قفسه سینه که اغلب با حملات قلبی همراه است قابل توجه نباشد. این ممکن است به این دلیل باشد که زنان نه تنها در شریان‌های اصلی خود بلکه در شریان‌های کوچک‌تری که خونرسانی به قلب می‌کنند نیز دچار انسداد می‌شوند – وضعیتی به نام بیماری عروق کوچک قلب یا بیماری عروق کرونر.

در مقایسه با مردان، زنان معمولاً هنگام استراحت یا حتی در هنگام خواب علائم را نشان می‌دهند. استرس عاطفی می‌تواند در ایجاد علائم حمله قلبی در زنان نقش داشته باشد.

از آنجایی که علائم حمله قلبی زنان می تواند با مردان متفاوت باشد، ممکن است زنان کمتر از مردان به بیماری قلبی مبتلا شوند. زنان بیشتر از مردان در معرض حمله قلبی بدون انسداد شدید در شریان (بیماری عروق کرونر غیر انسدادی) هستند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم حمله قلبی دارید یا فکر می کنید در حال ابتلا به آن هستید، فوراً با فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

عوامل خطر بیماری قلبی برای زنان

چندین عامل خطر سنتی برای بیماری عروق کرونر – مانند کلسترول بالا، فشار خون بالا و چاقی – زنان و مردان را تحت تأثیر قرار می دهند. اما عوامل دیگری ممکن است نقش بیشتری در ایجاد بیماری قلبی در زنان داشته باشند. عوامل خطر بیماری قلبی برای زنان عبارتند از:

دیابت

زنان مبتلا به دیابت بیشتر از مردان مبتلا به دیابت در معرض ابتلا به بیماری قلبی هستند. همچنین، از آنجایی که دیابت می تواند احساس درد زنان را تغییر دهد، خطر حمله قلبی خاموش – بدون علامت – افزایش می یابد.

استرس عاطفی و افسردگی

استرس و افسردگی بیشتر بر قلب زنان تأثیر می گذارد تا مردان. افسردگی ممکن است حفظ یک سبک زندگی سالم و پیروی از درمان توصیه شده برای سایر بیماری ها را دشوار کند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن یک عامل خطر بیشتر برای بیماری قلبی در زنان نسبت به مردان است.

عدم تحرک

فقدان فعالیت بدنی یک عامل خطر اصلی برای بیماری قلبی است.

یائسگی

سطوح پایین استروژن پس از یائسگی خطر ابتلا به بیماری در عروق خونی کوچکتر را افزایش می دهد.

عوارض بارداری

فشار خون بالا یا دیابت در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا و دیابت را در مادر افزایش دهد. این شرایط همچنین زنان را بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی قرار می دهد.

سابقه خانوادگی

بیماری قلبی زودرس. به نظر می رسد که این یک عامل خطر بیشتر در زنان نسبت به مردان باشد.

بیماری های التهابی

آرتریت روماتوئید، لوپوس و سایر بیماری های التهابی ممکن است خطر بیماری قلبی را در مردان و زنان افزایش دهند.

زنان در هر سنی باید بیماری قلبی را جدی بگیرند. زنان زیر ۶۵ سال – به ویژه آنهایی که سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند – باید به عوامل خطر بیماری قلبی توجه زیادی داشته باشند.

سبک زندگی و درمان های خانگی

داشتن یک سبک زندگی سالم می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. این راهکارهای سلامت قلب را امتحان کنید:

ترک سیگار

سعی کنید حتی از قرار گرفتن در معرض دود سیگار که می تواند به رگ های خونی نیز آسیب برساند، خودداری کنید.

رژیم غذایی سالم

غلات کامل، میوه ها و سبزیجات، لبنیات کم چرب یا بدون چربی و گوشت بدون چربی را انتخاب کنید. از چربی های اشباع یا ترانس، قندهای اضافه شده و مقادیر زیاد نمک اجتناب کنید.

ورزش کنید

اگر اضافه وزن دارید، کاهش حتی چند پوند می تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. از پزشک خود بپرسید چه وزنی برای شما بهتر است.

مدیریت استرس

استرس می تواند باعث سفت شدن شریان ها شود که می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی، به ویژه بیماری عروق کرونر را افزایش دهد. ورزش بیشتر، تمرین تمرکز حواس و برقراری ارتباط با دیگران در گروه‌های حمایتی، راه‌هایی برای مهار استرس هستند.

اجتناب از مصرف الکل

از هر گونه مصرف الکل خودداری کنید.

برنامه درمانی خود را دنبال کنید. داروهای تجویز شده مانند داروهای فشار خون، رقیق کننده های خون و آسپرین را مصرف کنید. سایر شرایط سلامتی را مدیریت کنید. فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

ورزش و سلامت قلب

فعالیت منظم به حفظ سلامت قلب کمک می کند. به طور کلی، حداقل ۳۰ دقیقه ورزش متوسط، مانند پیاده روی با سرعت تند، در بیشتر روزهای هفته را هدف قرار دهید. اگر این بیش از آن چیزی است که می توانید انجام دهید، به آرامی شروع کنید و افزایش دهید. حتی پنج دقیقه ورزش در روز فواید سلامتی دارد.

برای تقویت بیشتر سلامتی، حدود ۶۰ دقیقه ورزش متوسط تا شدید در روز، پنج روز در هفته را هدف قرار دهید. همچنین تمرینات قدرتی را دو یا چند روز در هفته انجام دهید.

اشکالی ندارد که تمرینات خود را در طول روز به چندین جلسه ۱۰ دقیقه ای تقسیم کنید. شما همچنان همان مزایای سلامت قلب را دریافت خواهید کرد.

تمرین اینتروال – که دوره های کوتاه مدت فعالیت شدید را با فواصل فعالیت سبک تر جایگزین می کند – راه دیگری برای حفظ وزن سالم، بهبود فشار خون و حفظ سلامت قلب است. به عنوان مثال، دوره های کوتاه دویدن یا پیاده روی سریع را در پیاده روی های معمولی خود بگنجانید. همچنین می توانید با این نکات ورزش را به فعالیت های روزانه خود اضافه کنید:

  • به جای آسانسور از پله ها استفاده کنید.
  • پیاده روی یا دوچرخه سواری کنید تا به محل کار بروید یا برای انجام امور.
  • برای مدت طولانی یکجا ننشینید

درمان بیماری قلبی در زنان

به طور کلی درمان بیماری قلبی در زنان و مردان مشابه است. این می تواند شامل داروها، آنژیوپلاستی و استنت گذاری یا جراحی بای پس عروق کرونر باشد. برخی از تفاوت های ذکر شده در درمان بیماری قلبی در بین مردان و زنان عبارتند از:

زنان نسبت به مردان کمتر با آسپرین و استاتین ها برای جلوگیری از حملات قلبی در آینده درمان می شوند. با این حال، مطالعات نشان می دهد که فواید آن در هر دو گروه مشابه است.
زنان کمتر از مردان به جراحی بای پس عروق کرونر مبتلا می شوند، شاید به این دلیل که زنان دارای بیماری انسدادی کمتر یا شریان های کوچکتر با بیماری عروق کوچکتر هستند. توانبخشی قلبی می تواند سلامتی را بهبود بخشد و به بهبود بیماری قلبی کمک کند. با این حال، زنان کمتر از مردان برای بازتوانی قلبی ارجاع می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button