رژیم غذایی پس از حمله قلبی
پس از حمله قلبی، درمان بر پیشگیری از حمله قلبی آینده یا هر گونه عوارض مرتبط مانند سکته مغزی متمرکز است. باید توجه داشت آنچه می خورید بر عملکرد بدن از جمله قلب تأثیر می گذارد. تغییر عادات غذایی می تواند به کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی دیگر کمک کند.
یک رژیم غذایی سالم برای قلب می تواند شامل موارد زیر باشد:
- میوه ها و سبزیجات
- آجیل
- حبوبات
- ماهی و غذای دریایی
- غلات کامل
- روغن های گیاهی مانند روغن زیتون
- تخم مرغ (شما می توانید تا شش عدد در هفته بخورید)
- گوشت کم چربی
- مرغ بدون پوست
این موارد دارای چربی اشباع شده، سدیم و قندهای کمی هستند و می توانند خطر حمله قلبی را کاهش دهند. بهتر است سبزیجات و میوه های تازه مصرف کنید. ماهی یکی از بهترین غذاها برای قلب است. ماهی زیرا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که به کاهش تری گلیسیرید و التهاب کمک می کنند و سلامت عروق را ارتقا می دهند.
سعی کنید حداقل ۲ وعده ماهی در هفته مصرف کنید. به خصوص:
- ماهی سالمون
- ساردین
- ماهی قزل آلا
- شاه ماهی
- ماهی خال مخالی
وقتی صحبت از نوشیدنی ها می شود، بهترین گزینه آب است.
انواع رژیم غذایی
اگر علاقه مند به دنبال کردن یک برنامه غذایی ساختاریافته هستید، چند رژیم غذایی سالم برای قلب وجود دارد که باید در نظر بگیرید. به یاد داشته باشید که هنگام تغییر رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید. به آنها بگویید که آیا قصد دارید یک رژیم غذایی یا سبک غذایی جدید را امتحان کنید یا از متخصص تغذیه بخواهید که به شما کمک کند یک برنامه غذایی موجود را انتخاب کنید یا یک برنامه غذایی را برای خود سفارشی کنید.
رژیم غذایی مدیترانه ای
رژیم غذایی مدیترانه ای در سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. بررسی اخیر مطالعات به مزایای قلبی عروقی این سبک از غذا خوردن اشاره می کند که ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی و سکته کمک کند. این رژیم غذایی بر روی چربی های سالم، حبوبات، ماهی، لوبیا و غلات، همراه با مقدار زیادی سبزیجات و میوه های تازه تمرکز دارد. لبنیات و گوشت را می توان در حد اعتدال میل کرد.
رژیم غذایی مدیترانه ای همچنین بر استفاده از روغن های گیاهی مانند روغن زیتون به جای کره تاکید دارد. اگر تصمیم دارید محصولات لبنی را در رژیم غذایی خود بگنجانید، گزینه های کم چرب یا بدون چربی را انتخاب کنید.
رویکردهای غذایی برای پیشگیری و درمان فشار خون، یکی دیگر از برنامه های غذایی است که برای ارتقای سلامت قلب با کاهش فشار خون طراحی شده است. سعی کنید غذاهای خانگی بیشتری درست کنید تا میزان نمک اضافه شده به غذاهایتان را مدیریت کنید و برچسب غذاهای بسته بندی شده و کنسرو شده را از نظر میزان سدیم بررسی کنید. در حالی که رژیم مدیترانه ای به طور مستقیم به محدودیت سدیم نمی پردازد، خوردن غذاهای گیاهی بیشتر ممکن است به معنای مصرف کمتر سدیم به طور طبیعی باشد.
رژیم غذایی گیاهی
رژیم غذایی گیاهی شامل خوردن غذاهای بدون گوشت است. همانطور که از نام آن پیداست، تغذیه گیاهی بر میوه ها و سبزیجات به همراه غلات، حبوبات و سایر منابع غذایی غیر حیوانی تاکید دارد. همچنین رژیم گیاهی برای تقویت سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به:
- سرطان
- سکته
- دیابت نوع ۲
- خوردن گوشت کمتر به این معنی است که چربی اشباع و کلسترول کمتری مصرف خواهید کرد.
غذاهایی که باید از آنها اجتناب کنید
به عنوان راهنمای رژیم غذایی، باید قند، نمک و چربی های ناسالم اضافی را محدود کنید. این امر به ویژه پس از تجربه حمله قلبی اهمیت بیشتری برای فرد دارد. در زیر لیستی از غذاهایی که باید محدود یا اجتناب کنید آمده است:
- فست فود
- غذای سرخ شده
- غذاهای کنسرو شده (سبزیجات و لوبیاها استثنا هستند، تا زمانی که نمک اضافه نشده باشد)
- آب نبات
- چیپس
- غذاهای فرآوری شده منجمد
- کلوچه و کیک
- بیسکوییت
- بستنی
- چاشنی هایی مانند سس مایونز، سس کچاپ و سس بسته بندی شده
- گوشت قرمز (فقط در مقادیر محدود میل کنید)
- الکل
- روغن های گیاهی هیدروژنه (این روغن ها حاوی چربی های ترانس هستند)
- گوشت اغذیه فروشی
- پیتزا، برگر و هات داگ
برای داشتن قلب شاد، مصرف چربی های اشباع شده را محدود کنید. چربی اشباع شده نباید بیش از ۶ درصد از کل کالری دریافتی روزانه شما را تشکیل دهد. اگر کلسترول بالا دارید این امر بسیار مهم است. از پزشک خود بپرسید که آیا نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و چای برای قلب شما مناسب است یا خیر. از این نوشیدنی ها در حد اعتدال و بدون خامه یا شکر اضافه استفاده کنید.
چه زمانی بدن نیازمند مکمل است؟
- اگر به اندازه کافی مواد مغذی مورد نیاز خود را از رژیم غذایی خود دریافت نکنید، می توان با مصرف مکمل این کمبودها را جبران کرد.
- اگر از رژیم گیاهخواری پیروی می کنید، ممکن است ویتامین B12 یا آهن کافی دریافت نکنید. علاوه بر این، با افزایش سن، بدن مواد مغذی را مانند گذشته به طور موثر جذب نمی کند. پزشک می تواند آزمایشاتی را برای بررسی این مواد مغذی در خون تجویز کند. اگر سطح این مواد در بدن شما پایین باشد، پزشک مکمل آن را توصیه می کند.
- ویتامین D که به طور گسترده در سیستم غذایی یافت نمی شود. منبع اصلی این ویتامین زمانی است که پوست در معرض نور خورشید قرار می گیرد.
- افرادی که پوست تیرهتری دارند بیشتر از افرادی که پوست روشنتری دارند، دچار کاهش ویتامین D شوند، زیرا ملانین در رنگهای پوست تیرهتر میتواند در توانایی بدن برای ساخت ویتامین D اختلال ایجاد کند.
- کمبود ویتامین D یکی دیگر از شرایطی است که پزشک ممکن است مکمل آن را توصیه کند.
- قبل از مصرف هر گونه مکملی حتما با پزشک خود صحبت کنید.
- هنگام مصرف مکملها، محصولاتی را انتخاب کنید که تحت آزمایش شخص ثالث قرار گرفتهاند.
سایر عادات سبک زندگی سالم برای قلب
تغذیه، به خصوص وقتی صحبت از قلب باشد یک کلید مهم برای سلامت کلی هر فرد است. ولی به غیر از یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی، سایر عادات سبک زندگی نیز می تواند به سلامت قلب کمک کند.
- ورزش منظم
- حفظ وزن طبیعی
- مدیریت استرس
- پرهیز از سیگار
- پرهیز از الکل
- بررسی سلامت روان
نکته پایانی
خوردن یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی بخش مهمی از یک سبک زندگی سالم برای قلب است که می تواند به جلوگیری از حمله قلبی دیگر، بهبود کیفیت زندگی و تأثیر مثبت بر دیدگاه شما کمک کند. با پزشک خود، یک متخصص تغذیه یا یک متخصص تغذیه در مورد راه هایی که می توانید تغییرات مفیدی در عادات غذایی خود ایجاد کنید، صحبت کنید.