سردرد ناشی از فشارخون بالا
تشخیص فشار خون بالا بدون استفاده از فشارسنج ممکن است دشوار باشد. با این حال، اگر فشار خون به طور قابل توجهی افزایش یابد، ممکن است باعث سردرد و علائم دیگر شود. هنگامی که علائم فشار خون بالا رخ می دهد، ممکن است شامل سردرد شدید باشد. افرادی که دارای فشار خون بالا هستند نباید نسبت به این موضوع بی تفاوت باشند.
این مطلب توضیح می دهد که چه زمانی فشار خون بالا ممکن است باعث سردرد شود، چه علائم دیگری ممکن است فرد تجربه کند و چه زمانی باید به دنبال درمان فوری پزشکی باشد.
علائم سردرد ناشی از فشارخون
سردردهای ناشی از فشار خون بالا معمولاً در هر دو طرف سر ایجاد می شود. درد سردرد تمایل به تپش دارد و اغلب با فعالیت بدنی بدتر می شود. فشار خون بالا می تواند باعث سردرد شود زیرا بر سد خونی مغزی تأثیر می گذارد.
در موارد بسیار شدید، زمانی که فشار خون بسیار بالا است، می تواند بیش از حد بر روی مغز فشار آورد و همین امر باعث نشت خون از رگ های خونی در این اندام شود. این نشت باعث ادم یا تورم می شود که مشکل ساز است زیرا مغز در داخل جمجمه قرار دارد و فضایی برای انبساط ندارد.
این تورم فشار بیشتری بر مغز وارد می کند و علائم زیر را ایجاد می کند. از جمله:
- سردرد
- سرگیجه
- حالت تهوع
- گیجی
- ضعف
- تشنج و تاری دید
اگر فردی برای کاهش فشار خون خود تحت درمان قرار گیرد، علائم معمولاً در عرض یک ساعت بهبود می یابد. انجمن قلب آمریکا (AHA) معتقد است که افراد معمولاً زمانی که فشار خونشان بالا است سردرد را تجربه نمی کنند، مگر اینکه میزان جیوه بالاتر از 180/120 میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) باشد.
محققان همچنین بررسی کردهاند که آیا داشتن سردردهای منظم ممکن است بر سلامت کلی قلب افراد تأثیر بگذارد یا خیر؟!
در مطالعه نتایج نشان داد هیچ ارتباطی بین بروز منظم سردرد و احتمال مرگ و میر قلبی عروقی وجود ندارد. بنابراین، هیچ نشانه ای وجود ندارد که افراد مبتلا به فشار خون بالا که سردردهای منظم دارند، مشکلات قلبی داشته باشند. با این حال، محققان پیشنهاد میکنند که سردرد ممکن است نشانهای از نیاز به درمان باشد و افراد را به احتمال بیشتری در صورت لزوم از داروهای ضد فشار خون استفاده کنند.
سایر علائم فشار خون بالا
بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا هیچ علامتی را تجربه نمی کنند. در نتیجه، فشار خون بالا به عنوان “قاتل خاموش” شناخته می شود. هنگامی که فشار خون به سرعت و به شدت افزایش مییابد، معمولاً تا مقادیر 180/120 میلیمتر جیوه منبع مطمئن یا بالاتر، این به عنوان بحران فشار خون شناخته میشود.
علائم دیگر می تواند شامل موارد زیر باشد:
- کمر درد
- مشکل در صحبت کردن
- برافروختگی صورت
- خونریزی بینی
- بی حسی یا ضعف
- اضطراب شدید
- تنگی نفس
- بینایی تغییر می کند
درمان سردردهای فشار خون بالا
اگر افراد سردرد و فشار خون بالا دارند، باید فورا به پزشک مراجعه کنند، زیرا این ترکیب از علائم می تواند نشان دهنده بحران فشار خون باشد. بدون درمان، خطر آسیب بیشتر اندام یا عوارض جانبی ناخواسته وجود دارد.
پزشکان سردردهای فشار خون بالا با سایر علائم مرتبط را به عنوان یک اورژانس فشار خون بالا طبقه بندی می کنند. این وضعیت اغلب نیاز به کنترل فشار خون با داروهای IV دارد. نمونه هایی از این داروها عبارتند از منبع مورد اعتماد:
- نیکاردیپین
- لابتالول
- نیتروپروساید سدیم
ضروری است که افراد حتی در صورت داشتن داروها، سعی در کاهش فشار خون خود در خانه نداشته باشند. کاهش سریع فشار خون می تواند بر جریان خون به مغز تأثیر بگذارد و عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد کند.در عوض، آنها باید به اورژانس مراجعه کنند تا پزشکان بتوانند فشار خون را در یک محیط امن و کنترل شده کاهش دهند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟
- درد قفسه سینه
- آسیب چشم
- حمله قلبی
- آسیب کلیه
مایع اضافی در ریه ها که به عنوان ادم ریوی شناخته می شود - تشنج
- سکته
بنابراین، ضروری است که فرد سردرد شدید و سایر علائم مربوط به آن را نادیده نگیرد
ابتلا به فشار خون بالا
در صورت داشتن این علائم، فرد باید برای درمان فوری پزشکی با اورژانس تماس بگیرد و نباید به این امید صبر کنند که فشار خون خود به خود پایین بیاید. توجه داشته باشید که درمان سریع سردردهای مربوط به فشار خون بالا برای کاهش علائم فرد و به حداقل رساندن خطر عوارض جانبی حیاتی است.