اختلال تیروئید در عملکرد قلب و عروق!
تیروئید غده ای در پایه گردن قرار دارد و هورمون هایی را آزاد می کند که نحوه استفاده از انرژی کل بدن را کنترل می کنند و بر روی مجموعه ای از اندام ها در سراسر بدن از جمله قلب تأثیر می گذارد. دو اختلال تیروئید وجود دارد که هر یک از آن ها دارای علائم و نشانه های مختلفی می باشند.
- تیروئید کم کار
- تیروئید پرکار
درباره تیروئید کم کار باید به این مسئله اشاره داشته باشیم که نادیده گرفتن آن می تواند باعث نارسایی قلبی شود.
علائم بیماری تیروئید
- تغییرات خروجی قلب
- انقباض قلبی
- فشار خون
- مقاومت عروقی
- اختلالات ریتمی که ناشی از اختلال عملکرد تیروئید است
تشخیص عملکرد تیروئید
برای اینکه تشخیص داده شود که شما دچار نوع پرکار یا کم کار تیروئید می باشید نیاز است آزمایش های مخصوصی را انجام داد تا عملکرد تیروئید و ارتباط تیروئید با عارضه های قلبی را بهتر بتوان تشخیص داد.
تیروئید و عارضه قلبی
مشکلات مربوط به تیروئید به طور کاملا مستقیم می توانند در روند افزایش بیماری های قلبی تاثیر گذار باشند. بنابراین بهترین کاری که افراد مبتلا به تیروئید باید انجام دهند تا خیالشان آسوده شود این است که حتما با مراجعه به متخصص قلب یک چکاپ قلبی شوند. چرا که تیروئید می تواند موجب افزایش فشار خون شود و یا در کلسترول خون تاثیر بگذارد.
کم کاری تیروئید
در مطالب بالا به این مسئله اشاره کرده ایم که تیروئید دارای دو اختلال کم کار و پر کار می باشد که هر یک به شکل های مختلفی منجر به عارضه های قلبی می شوند. کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می افتد که غده تیروئید نتوانسته باشد به میزان کافی هورمون تیروئید مورد نیاز را برای بدن تولید کند. از آنجایی که هورمون های تیروئید مسئول تنظیم سوخت و ساز بدن می باشند اگر سطح تیروکسین کم باشد، بسیاری از عملکردهای بدن کند می شود.
متاسفانه آمارهایی که از این نوع تیروئید در دسترس می باشند نشان می دهند که بین ۱٪ تا ۲٪ افراد مبتلا به تیروئید، بیشتر زنان به این بیماری مبتلا می باشند که نیاز به هورمون تیروئید جایگزین دارند، که باید علائم آنها را کاهش دهد و از قلب آنها محافظت کند. این نوع تیروئید به روش های مختلف می تواند بر روی قلب تاثیر بگذارد که به شرح زیر است:
- ضربان قلب را کند می کند
- باعث انعطاف پذیری کمتر عروق نیز می شود
- گردش خون در بدن افزایش می دهد.
- سطح کلسترول را افزایش داده و منجر به تنگ شدن رگ ها می شود
پرکاری تیروئید
پرکاری تیروئید زمانی رخ می دهد که غده تیروئید بیشتر از آنچه که برای بدن لازم است تیروئید تولید می کند که تولید این هورمون های اضافه بر سیسیتم بدن تاثیر منفی می گذارند. علائمی که تیروئید پرکار از خود به همراه دارد شامل:عصبی بودن، تپش قلب ناشی از ضربان قلب سریع، احساس گرما در هنگام راحتی دیگران، مشکل خواب و کاهش وزن می باشد. اگر تیروئید پرکار درمان نشود باعث به وجود آمدن مشکلات قلبی خواهد شد که شایع ترین آنها عبارتند از:
- تاثیر تیروئید بر ریتم های غیر طبیعی قلب
- فشار خون بالا
- درد قفسه سینه
- نارسایی قلبی
برای تشخیص و درمان اختلال تیروئید به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.