کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک چیست؟
مشکلات و بیماری های قلبی دارای عنوان های مختلفی هستند که تشخیص و درمان هر یک از آن ها نیاز دارد که به پزشک متخصص ثلب و عروق مراجعه کنید. از جمله مشکلات قلبی که عضله قلب را تحت تاثیر زیادی قرار می دهد بیماری کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک است که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت.
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (HCM) نوعی بیماری قلبی پیچیده است که عضله های قلب را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری می تواند باعث مشکلات زیر شود:
- ضخیم شدن عضله قلب به خصوص بطن ها یا اتاق های پایین قلب
- سفتی بطن چپ
- تغییرات دریچه میترال و تغییرات سلولی
زمانی که تیغه بین اتاق های پایین قلب یا بطن ها ضخیم می شود مشکلات قلبی بروز می کنند. سپتوم ضخیم شده ممکن است باعث تنگی شود که می تواند جریان خون از بطن چپ به آئورت را مسدود یا کاهش دهد. برای غلبه بر تنگی یا انسداد ، بطن ها باید پمپاژ بیشتری داشته باشند. به این نوع Hypertrophic cardiomyopathy ممکن است کاردیومیوپاتی انسدادی هیپرتروفیک (HOCM) گفته شود.
سفتی بطن چپ
سفتی در بطن چپ در نتیجه تغییرات سلولی رخ می دهد که در عضله قلب هنگام ضخیم شدن رخ می دهد. بطن چپ قادر به آرامش طبیعی و پر شدن از خون نیست. از آنجا که در پایان پر کردن خون کمتری وجود دارد، خون غنی از اکسیژن کمتری به اندام ها و عضلات پمپ می شود. سفتی در بطن چپ باعث افزایش فشار در داخل قلب می شود و ممکن است منجر به علائم زیر شود.
- تغییرات دریچه میترال
- تغییرات سلولی یا تغییر در سلولهای عضله قلب
تغییر دریچه میترال قلب
باریک شدن مجرای خروجی بطن چپ عملکرد صحیح دریچه میترال را مختل می کند و در نتیجه انسداد خروجی و افزایش فشار در بطن چپ ایجاد می شود. انسداد نتیجه برخورد دریچه میترال به سپتوم است. وقتی این اتفاق می افتد، دریچه میترال به طور مکرر نشت می کند و باعث می شود که خون به دهلیز چپ برگردد. برای تشخیص صحیح اینکه آیا شما دچار مشکلات و تغییرات دریچه میترال شده اید نیاز به بررسی دارید.
تغییر در سلولهای عضله قلب
سلول ها به جای سازمان و موازی بودن در یک بخش، نامنظم به نظر می رسند. این بی نظمی ممکن است باعث تغییر سیگنالهای الکتریکی در اتاقهای تحتانی قلب شود و منجر به آریتمی بطنی شود.
علت کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (HCM)
- HCM یا همان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می تواند به صورت ارثی به فرد منتقل شود.
- ناهنجاری در یک ژن که خصوصیات عضله قلب را رمزگذاری می کند می تواند باعث ایجاد این بیماری در شما شود.
- ناگفته نماند که ژن های بسیار زیادی وجود دارند که می توانند انتقال دهنده این بیماری باشند.
- بیماری قلبی کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می تواند در نتیجه فشار خون بالا و یا افزایش سن به وجود آید.
شرایط مرتبط با کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
بسیاری از افراد مبتلا به HCM زندگی عادی دارند و مشکلات مربوط به سلامتی را تجربه نمی کنند. سایر افراد مبتلا به HCM ممکن است به بیماری قلبی مبتلا شوند که باعث کوتاه شدن عمر یا کاهش کیفیت زندگی فرد شود ، از جمله:
- ایست ناگهانی قلب
- نارسایی قلب
ایست قلب
از دست دادن ناگهانی عملکرد قلب را ایست ناگهانی قلب می گویند که در اثر ریتم سریع خطرناک قلب به نام تاکی کاردی بطنی ایجاد می شود. اکثر افراد مبتلا به HCM خطر کمی برای مرگ ناگهانی قلب دارند. با این حال ، HCM شایعترین علت مرگ ناگهانی قلب در افراد زیر ۳۰ سال است.
نارسایی قلب
وضعیتی که در آن قدرت پمپاژ قلب ضعیف تر از حد طبیعی است را نارسایی قلب گویند.
تشخیص کاردیومیوپاتی
- سابقه پزشکی: پزشک در مورد علائم و سابقه خانوادگی از شما سال می کند.
- معاینه فیزیکی: پزشک به قلب و ریه های شما گوش خواهد داد. بیماران مبتلا به کاردیومیوپاتی انسدادی هیپرتروفیک (HOCM) ممکن است سوفل قلبی داشته باشند.
- آزمایشات: اکوکاردیوگرام متداول ترین آزمایش برای تشخیص HCM است ، زیرا ضخیم شدن مشخصه دیواره های قلب معمولاً روی اکو قابل مشاهده است. سایر آزمایشات ممکن است شامل آزمایش خون ، الکتروکاردیوگرام ، اشعه ایکس قفسه سینه ، تست اکو استرس ورزشی ، کاتتریزاسیون قلب و تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) باشد.
درمان کاردیومیوپاتی
نوع درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک به موارد زیر بستگی دارد:
- باریک شدن رگ های قلبی در مجرای خروجی
- قلب چگونه کار می کند
- علائم بیمار
- سن و سطح فعالیت بیمار
- وجود آریتمی
درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک به منظور به حداقل رساندن یا جلوگیری از علائم و کاهش خطر عوارضی مانند نارسایی قلبی و مرگ ناگهانی قلب است.