بیماری قلبی بدون علائم!

گرفتگی عروق کرونر قلب تا ۷۰ درصد هیچ گونه علامت و نشانه ظاهری همچون درد و تنگی نفس ندارد، اما این امر دلیل بر سلامتی فرد نیست بلکه مرحله نهفته بیماری قلبی است.

به منظور تشخیص بیماری های نهفته قلبی، باید تست های قلبی (تست ورزش و نوار قلب ) انجام شود که این کار به خصوص در برخی مشاغل همچون خلبانی، باید از ۴۰ سالگی به بعد انجام شود تا کوچکترین گرفتگی های عروق تشخیص داده شود.

 

علت گرفتگی عروق قلب

زمانی که گرفتگی عروق کرونر قلب به بالاتر از ۷۰ درصد برسد علایم بیماری های قلبی شامل احساس درد، تنگی نفس، احساس فشار در قفسه سینه و سایر علایم ظاهری بروز پیدا می کند که عوامل خطری همچون آلودگی هوا، روند گرفتگی ۷۰ درصدی عروق کرونر قلب را به ۱۰۰ درصد می رساند و در نتیجه احتمال سکته قلبی را افزایش می دهد.

کسانی که دچار ۷۰درصد گرفتگی عروق و بیماری نهفته قلبی هستند آلودگی هوا با اکسیژن رسانی نامناسب به قلب، میزان گرفتگی عروق را به ۹۰ تا ۱۰۰ درصد می رساند و در نتیجه سکته های قلبی را سرعت می بخشد.

پیشگیری از تنگی عروق قلب

با حذف عوامل خطر ساز همچون کنترل چربی، قند و فشار خون، عدم استعمال دخانیات ، تغذیه سالم و وارد کردن ورزش و تحرک به برنامه عادی روزانه می توان از تنگی ۷۰ درصدی عروق قلب پیشگیری کرد.

عواملی همچون چربی خون، دیابت، فشار خون و سیگار به مرور زمان به تنک شدن عروق قلبی منجر می شود. بررسی های مختلف نشان داده است متوسط عمر افراد در مناطق آلوده تهران در مقایسه با نقاط دارای هوای پاک و مناطق روستایی کوتاهتر است.

 مصرف سیگار و سکته قلبی

علاوه بر ژنتیک، مردان به علت اینکه بیشتر سیگار می کشند بیشتر دچار بیماری های قلبی و عروقی می شوند، اما از سن ۵۰ سال به بالا ریسک سکته های قلبی در مردان و زنان یکسان است.

در جوامع سیگاری خطر وقوع سکته های قلبی هم بیشتر است. در جوامع اروپایی حدود ۱۰ سال است که به علت کم شدن مصرف دخانیات در مردان و در مقابل افزایش آن در زنان، میزان سکته های قلبی در مردان کمتر شده، اما در زنان به علت مصرف بیشتر سیگار سکته های قلبی بیشتر شده است.

کاهش سن سکته قلبی

سکته قلبی زیر ۵۵ سال سکته قلبی زودرس محسوب می شود. سن وقوع سکته های قلبی در ایران و منطقه به سنین زیر ۵۰ و ۵۵ سالگی به خصوص در مردان رسیده است، این در حالیست که دوران میانسالی یعنی ۵۵ تا ۶۰ سالگی از نظر بازدهی ، بهترین عمر انسان محسوب می شود.

عوارض دارو و بیماری قلبی

مصرف خودسرانه دارو و بیماری قلبی وی، با بیان اینکه هنوز ارتباط بین مصرف آنتی بیوتیک ها و عوارض آن بر روی سیستم قلب و عروق ثابت نشده است. از عوارض جانبی بسیاری از آنتی بیوتیک ها اثر نابجای آنها بر روی ماهیچه قلب است ؟ از این رو مصرف خودسرانه داروها توصیه نمی شود.

ارتباط استرس و سکته قلبی

استرس عامل دیگری برای بروز سکته قلبی است. استرس ها از دو مسیر(کانال ) میزان بروز بیماری های قلب و عروق را افزایش می دهند. به این صورت که در زمان استرس هورمون های شیمیایی نظیر اپی نفرین ترشح و باعث تنگی عروق قلب و تشدید آترواسکلروز و پرفشاری خون می شود. این در حالی است که استرس از مسیر دیگری باعث کاهش تحرک فعالیت جسمی و ورزش هم می شود. در استرس میزان ضربان قلب و فشار خون افزایش می یابد.

چاقی و بیماری قلبی

مهم ترین عامل پیشگیری از بروز بیماری های قلب و عروق را کاهش عوامل خطر ، همچون چاقی و اضافه وزن است. در پدیده چاقی، چربی و پلاکت در عروق کرونر رسوب می کند به همین علت باید در رژیم غذایی میزان مصرف چربی های اشباع شده به حداقل برسد و میزان مصرف چربی اشباع نشده افزایش یابد. چربی های اشباع شده شامل دو نوع چربی حیوانی و نباتی (امحا و احشا حیوانات نظیر دل، جگر، کله پاچه، چربی گوشت قرمز) است.

حمله قلبی خاموش

حمله قلبی است که علائم کمی دارد و یا علائمی دارد که به عنوان حمله قلبی شناخته نمی شود. حمله قلبی خاموش ممکن است باعث درد قفسه سینه یا تنگی نفس نشود که معمولاً با حمله قلبی همراه است.

افرادی که دچار حمله قلبی خاموش می شوند ممکن است فکر کنند که دچار سوزش سر دل، آنفولانزا یا کشیدگی عضله قفسه سینه شده اند. اما حمله قلبی خاموش، مانند هر حمله قلبی، شامل انسداد جریان خون به قلب و آسیب احتمالی به عضله قلب است. عوامل خطر برای حمله قلبی خاموش مانند عوامل حمله قلبی با علائم است. عوامل خطر عبارتند از:

  • سن
  • دیابت
  • اضافه وزن
  • سابقه خانوادگی بیماری قلبی
  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا
  • عدم ورزش
  • حمله قلبی قبلی
  • مصرف سیگار و مواد مخدر

داشتن یک حمله قلبی خاموش خطر ابتلا به حمله قلبی دیگر را افزایش می دهد که می تواند کشنده باشد. داشتن یک حمله قلبی دیگر نیز خطر عوارضی مانند نارسایی قلبی را افزایش می دهد.

هیچ آزمایشی برای تعیین احتمال حمله قلبی خاموش وجود ندارد. برای کسانی که دارای عوامل خطر هستند، یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می تواند خطرات را ارزیابی و درمان کند تا احتمال حمله قلبی خاموش را کاهش دهد. تست های تصویربرداری مانند نوار قلب یا اکوکاردیوگرام تنها راه تشخیص حمله قلبی خاموش است. اگر فکر می کنید که یک حمله قلبی خاموش داشته اید، با پزشک خود صحبت کنید. بررسی علائم و سابقه سلامتی و معاینه فیزیکی می تواند به پزشک شما کمک کند تا تصمیم بگیرد که آیا به آزمایشات بیشتری نیاز دارید یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button