عوارض اینترنت در بیماران قلبی!

دکتر مهسا برجی: امواج تلفن همراه در بیمارانی که به علت اشکال در کندی ضربان یا سیستم هدایت داخل قلب از دستگاهی به نام پیس میکرو یا باطری قلب استفاده، می‌کنند مضر است. باطری قلب حدود ۱۱ سال عمر مفید دارد و مدل‌های قدیمی این دستگاه قبل از تداول شدن سیستم‌های تلفن همراه در بیماران کار گذاشته شده است.

این دستگاههای قدیمی در مقابل امواج تلفن همراه پوشش مناسب دفاعی ندارند و در نتیجه اگر بیماری دارای این نوع باطری قلب باشد و تلفن همراه را داخل جیبی بر روی پیس میکرو قرار دهد، ممکن است با ارتعاش درآمدن زنگ تلفن تداخل در سیستم این دستگاه ایجاد کند و باعث بی‌نظمی در قلب شود.

افرادی که باطری قلب دارند

بیمارانی که پیس میکرهای قدیمی دارند و عمر این دستگاه‌ها به اتمام نرسیده و در مقابل امواج تلفن همراه پوشش دفاعی ندارند، تلفن همراه را به باطری قلب نزدیک نکنند و در فواصل دورتری استفاده کنند. پیس میکروهای جدید در ۵ سال اخیر به بازار عرضه شده و دارای پوشش دفاعی مناسبی هستند، قرار گرفتن تلفن همراه روی این دستگاه جدید در مدارهای مغناطیسی آن بی‌تاثیر است که این پیس میکرهای جدید در ایران موجود است.

عوارض استفاده از تلفن همراه

باطری های قلب از بیرون با کامپیوتر توسط پزشک تنظیم می‌شوند تا در هر دقیقه ضربان خاصی را اجرا کنند که اگر تلفن همراه روشن را به این دستگاههای قدیمی نزدیک کنیم به علت تداخلی این امواج با مدارهای داخلی پیس میکرو ممکن است برنامه‌ریزی مختل شود و ضربان قلب دچار بی‌نظمی شد و به ندرت موجب مرگ یا سکته می‌شود.

مضر بودن تلفن همراه بر روی قلب

طبق تحقیقات صورت گرفته امواج تلفن همراه اثر سویی در روی سلولهای مغزی انسان دارد به طوری که این امواج سبب گرم شدن و بالارفتن درجه حرارت سلولهای مغز شده و در دراز مدت به تومور یا سرطان مغز منجر شود.

برخی از کمپانی‌ها تاثیر امواج تلفن همراه و سرطان مغز را قبول ندارند اما بعضی از دانشگاه‌ها در این زمینه در حال تحقیق هستند. این متخصص در پایان به بیمارانی که دارای پیس میکر هستند توصیه کرد که اگر پیس میکر آنان فاقد پوششی دفاعی است از نزدیک کردن تلفن همراه به آن خودداری کنند.

عوارض اینترت برای سلامتی

استفاده زیاد از اینترنت به ویژه در کودکان و نوجوانان تأثیرگذار است. نوجوانان دوست دارند در ساعات پایانی پیامک بفرستند و از میزان خواب آنها در شب کاسته شود. این کم خوابی می تواند منجر به مشکلات شناختی مانند مشکل در تمرکز و کمبود حافظه شود.

همچنین ممکن است کودکان و نوجوانان “افسردگی فیسبوک”، قلدری سایبری و سایر اثرات منفی رسانه های اجتماعی را تجربه کنند. مطالعات نشان داده است که افزایش استفاده از فیس بوک با احساس انزوای اجتماعی بیشتر و کاهش رضایت از زندگی برای بسیاری از نوجوانان و حتی بزرگسالان مرتبط است. محققان بر این باورند که عامل مقایسه و حسادت مرتبط با مرور رسانه‌های اجتماعی از عوامل موثر در افسردگی فیس‌بوک هستند. وقتی افراد ساعات زیادی از روز را صرف بررسی پروفایل دوستان خود می کنند، می تواند حس حسادت و نارضایتی از خود را تحریک کند.

نگرانی های سلامت جسمانی

مشکلات فیزیولوژیکی ناشی از استفاده بیش از حد از اینترنت عبارتند از:

  • ضعف بینایی
  • درد گردن و کمر
  • از دست دادن شنوایی
  • فشار خون بالا

تنگی دید تنها یکی از شرایطی است که می تواند به دلیل سندرم بینایی کامپیوتری باشد. طبق گزارش انجمن بینایی سنجی آمریکا (AOA)، تعداد قابل توجهی از بیماران از فشار چشم و همچنین درد گردن و کمر در ارتباط با استفاده از رایانه یا دستگاه تلفن همراه شکایت دارند. سردرد، تاری دید، خشکی چشم و حساسیت به نور ممکن است از ساعت‌های طولانی جلوی صفحه کامپیوتر تجربه شود.

افزایش فشار خون در مطالعه ای روی نوجوانانی که بیش از ۱۴ ساعت در هفته را به صورت آنلاین سپری می کردند مشاهده شد. در حالی که همه کاربران سنگین اینترنت این علامت را نشان نمی دهند، ارتباط بالقوه ای بین فشار خون بالا و بی حرکت نشستن برای ساعت ها وجود دارد.

تعدیل استفاده از اینترنت کلیدی است

اینترنت و رسانه های اجتماعی مزایای فراورانی دارند، از جمله اینکه به ما امکان می دهد با دوستان و خانواده در ارتباط باشیم و به رویدادهای جاری دسترسی سریع داشته باشیم. با این حال، برای سلامت روحی و جسمی ضروری است که زمان خود را در مقابل دستگاه های تلفن همراه و فیدهای اینستاگرام محدود کنید. اعتدال (حتی ۱ تا ۲ ساعت در روز) استفاده از اینترنت با افزایش شادی و کیفیت زندگی بهتر در بسیاری از نوجوانان و بزرگسالان مرتبط است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button