روش‌های تشخیص بیماری‌های قلبی

بسیاری از آزمایشات مختلف برای تشخیص بیماری قلبی استفاده می شود. علاوه بر آزمایش خون و اشعه ایکس قفسه سینه، آزمایش‌هایی برای تشخیص بیماری قلبی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG)

ECG یا نوار قلب یک آزمایش سریع و بدون درد است که سیگنال های الکتریکی در قلب را ثبت می کند. می تواند تشخیص دهد که ضربان قلب خیلی سریع است یا خیلی کند.

مانیتورینگ هولتر

هولتر مانیتور یک دستگاه ECG قابل حمل است که به مدت یک روز یا بیشتر برای ثبت فعالیت قلب در طول فعالیت های روزانه استفاده می شود. این آزمایش می‌تواند ضربان قلب نامنظم را که در طول معاینه ECG معمولی یافت نمی‌شود، تشخیص دهد.

اکوکاردیوگرافی

این آزمایش غیرتهاجمی از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر دقیق از قلب در حال حرکت استفاده می کند. این نشان می دهد که چگونه خون در قلب و دریچه های قلب حرکت می کند. اکوکاردیوگرام می تواند به تعیین اینکه آیا دریچه باریک است یا نشتی کمک می کند.

تست ورزش یا تست استرس

این آزمایش‌ها شامل راه رفتن روی تردمیل یا دوچرخه‌سواری ثابت در حالی که قلب تحت نظارت است. تست‌های ورزش کمک می‌کنند نشان دهند که قلب چگونه به فعالیت بدنی واکنش نشان می‌دهد و آیا علائم بیماری قلبی در حین ورزش رخ می‌دهد یا خیر. اگر نمی توانید ورزش کنید، ممکن است به شما دارو داده شود.

کاتتریزاسیون قلبی

این آزمایش می تواند انسداد عروق قلب را نشان دهد. یک لوله انعطاف پذیر بلند و نازک (کاتتر) در یک رگ خونی، معمولاً در کشاله ران یا مچ دست، وارد می شود و به سمت قلب هدایت می شود. رنگ از طریق کاتتر به شریان های قلب جریان می یابد. این رنگ به سرخرگ ها کمک می کند تا در تصاویر اشعه ایکس که در طول آزمایش گرفته می شوند، واضح تر نشان داده شوند.

مطالب مفید:  آنژین پکتوریس قلبی چیست؟

سی تی اسکن قلب 

در یک سی تی اسکن قلب، روی یک میز در داخل یک دستگاه دونات شکل دراز می کشید. یک لوله اشعه ایکس در داخل دستگاه در اطراف بدن شما می چرخد ​​و تصاویر قلب و قفسه سینه شما را جمع آوری می کند.

اسکن قلب 

تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI). MRI قلب از یک میدان مغناطیسی و امواج رادیویی تولید شده توسط کامپیوتر برای ایجاد تصاویر دقیق از قلب استفاده می کند.

رفتار

درمان بیماری قلبی به علت و نوع آسیب قلبی بستگی دارد. عادات سبک زندگی سالم – مانند خوردن یک رژیم غذایی کم چرب و کم نمک، ورزش منظم و خواب خوب و سیگار نکشیدن – بخش مهمی از درمان است.

داروها

اگر تغییرات سبک زندگی به تنهایی مؤثر واقع نشد، ممکن است برای کنترل علائم بیماری قلبی و جلوگیری از عوارض، به داروها نیاز باشد. نوع داروی مورد استفاده بستگی به نوع بیماری قلبی دارد.

جراحی یا سایر روش ها

برخی از افراد مبتلا به بیماری قلبی ممکن است نیاز به عمل یا جراحی داشته باشند. نوع عمل یا جراحی به نوع بیماری قلبی و میزان آسیب وارده به قلب بستگی دارد.

شیوه زندگی و درمان های خانگی

بیماری قلبی را می توان با ایجاد تغییرات خاصی در سبک زندگی بهبود بخشید – یا حتی از آن پیشگیری کرد. تغییرات زیر برای بهبود سلامت قلب توصیه می شود:

سیگار نکشید

سیگار یک عامل خطر اصلی برای بیماری های قلبی، به ویژه تصلب شرایین است. ترک سیگار بهترین راه برای کاهش خطر بیماری قلبی و عوارض آن است.

مطالب مفید:  درمان فشارخون اولیه و ثانویه!

غذاهای سالم بخورید

مقدار زیادی میوه، سبزیجات و غلات کامل مصرف کنید. قند، نمک و چربی های اشباع شده را محدود کنید.

فشار خون را کنترل کنید

فشار خون بالا کنترل نشده خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی را افزایش می دهد. اگر ۱۸ سال و بالاتر دارید، حداقل هر دو سال یک بار فشار خون خود را چک کنید. اگر عوامل خطر بیماری قلبی دارید یا بالای ۴۰ سال سن دارید، ممکن است به معاینات مکرر نیاز داشته باشید. از پزشک خود بپرسید که چه اندازه فشار خون برای شما بهترین است.

آزمایش کلسترول بدهید

هر ۴ تا ۶ سال یکبار از پزشک خود بخواهید آزمایش کلسترول پایه را انجام دهد. اگر کلسترول بالا در خانواده شما وجود دارد، ممکن است لازم باشد آزمایش را زودتر شروع کنید. اگر نتایج آزمایش شما در محدوده مطلوبی نباشد یا عوامل خطر بیماری قلبی دارید، ممکن است به بررسی های مکرر نیاز داشته باشید.

دیابت را مدیریت کنید

اگر دیابت دارید، کنترل دقیق قندخون می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.

ورزش

فعالیت بدنی به شما کمک می کند تا وزن سالمی داشته باشید و آن را حفظ کنید. ورزش منظم به کنترل دیابت، کلسترول بالا و فشار خون کمک می کند – همه عوامل خطر برای بیماری قلبی هستند. با تأیید ارائه دهنده خود، ۳۰ تا ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی در بیشتر روزهای هفته را هدف قرار دهید. با پزشک خود در مورد میزان و نوع ورزشی که برای شما بهتر است صحبت کنید.

وزن سالم را حفظ کنید

مطالب مفید:  پیشگیری از سرایت کروناویروس به قلب

اضافه وزن، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

استرس را مدیریت کنید

راه هایی برای کمک به کاهش استرس عاطفی پیدا کنید. ورزش بیشتر، تمرین تمرکز حواس و ارتباط با دیگران از راه های کاهش و مدیریت استرس هستند. اگر اضطراب یا افسردگی دارید، با پزشک خود صحبت کنید.

رعایت بهداشت 

به طور مرتب دست های خود را بشویید و برای حفظ سلامت خود مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.

عادات خواب خوب را تمرین کنید

خواب ضعیف ممکن است خطر بیماری قلبی و سایر بیماری های مزمن را افزایش دهد. بزرگسالان باید روزانه ۷ تا ۹ ساعت بخوابند. بچه ها اغلب نیاز بیشتری دارند. هر روز، از جمله آخر هفته ها، در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و از خواب بیدار شوید. اگر مشکل خواب دارید، از پزشک خود کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button