الکل چگونه بر قلب تأثیر می گذارد؟

احتمالاً می دانید که نوشیدن الکل زیاد یا بیش از حد، از نظر سلامتی ایده خوبی نیست. اما وقتی صحبت از الکل و سلامت قلب به میان می آید، ممکن است جنبه های مختلفی را شنیده باشید. آیا نوشیدن این همه برای قلب شما مضر است؟ آیا یک لیوان شراب می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند یا آن را بدتر کند؟

افزایش ضربان قلب

یکی از مهم ترین کارهایی که قلب انجام می دهد، حفظ ریتم است. به طور متوسط، زمانی که بدن در حال استراحت است، ضربان قلب منظم حدود ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. اما الکل می تواند منجر به افزایش موقت ضربان قلب شود و اگر بیش از ۱۰۰ ضربه در دقیقه باشد، می تواند باعث بیماری به نام تاکی کاردی شود. دفعات بیش از حد تاکی کاردی می تواند منجر به مشکلات جدی تری مانند نارسایی قلبی یا رفتن به ریتم های نامنظم شود که می تواند باعث حمله قلبی و سکته شود.

فشار خون را بالا می برد

الکل می تواند فشار خون را تحت تاثیر قرار دهد و باعث افزایش موقت آن شود. و اگر سابقه فشار خون بالا دارید، بهتر است به طور کامل از الکل اجتناب کنید یا فقط گاهی اوقات و در حد اعتدال مصرف کنید.

ضربان قلب نامنظم

زیاده روی در نوشیدن الکل می‌تواند باعث ضربان نامنظم قلب شود افرادی که زمان مشخصی برای اوقات فرغت ندارند. در واقع آنها ممکن است احساسی مشابه حمله قلبی داشته باشند که با درد شدید در مرکز قفسه سینه همراه است. سندرم قلب تعطیلات پس از نوشیدن بسیار زیاد الکل به وجود می اید.

نوشیدن طولانی مدت می تواند باعث کاردیومیوپاتی الکلی شود؟

اثرات کوتاه مدت الکل (سردرد، حالت تهوع، بقیه موارد را می دانید) به راحتی قابل تشخیص است. اما روش هایی وجود دارد که الکل در طول زمان بر بدن تأثیر می گذارد. یکی از اثرات طولانی مدت الکل بر قلب کاردیومیوپاتی الکلی است. این زمانی است که عملکرد پمپاژ قلب ضعیف تر می شود و قلب به دلیل تغییرات ناشی از مصرف زیاد الکل در یک دوره زمانی طولانی بزرگتر می شود.

الکل و بیماری های قلبی

مصرف بیش از حد الکل موجب می‌شود که سطح اغلب چربی‌ها در خون افزایش یابد. و با نوشیدن الکل احتمال ابتلا به نارسایی قلبی و یا فشار خون بالا افزایش می‌یابد و این عمل باعث می شود کالری بیش از حد نیاز به بدن وارد می‌شود.که وجود کالری بیش از حد موجب اضافه وزن و چاقی و احتمال ابتلا به دیابت را به شدت برای افراد افزایش می‌دهد. نوشیدن بیش از حد الکل و اعتیاد به الکل می‌تواند موجب سکته مغزی شود.برخی آسیب‌های جدی دیگر ناشی از نوشیدن بیش از اندازه الکل سندرم جنینی الکل، کاردیومیوپاتی، آریتمی قلب و ایست ناگهانی قلبی است.

ضربان نامنظم قلب و مصرف بیش از حد الکل 

سندرم قلب تعطیلات اصطلاحی است که در سال ۱۹۷۸ رایج شد اما اصطلاحی گمراه کننده است. افرادی که زمان مشخصی برای اوقات فراغت ندارند. در واقع آنها ممکن است احساسی مشابه حمله قلبی داشته باشند که با درد شدید در مرکز قفسه سینه همراه است. سندرم قلب تعطیلات پس از نوشیدن بسیار زیاد الکل به وجود می اید. معمولاً مصرف ۱۵ واحد که حدود هفت ونیم لیوان پاینت آبجوی ۴% یا یک و نیم بطری شراب ۱۳% مصرف زیاد تلقی می‌شود. اگر این اتفاق بیفتد قلب شروع به تپش نامنظم کرده و احساس تنگی نفس به وجود می‌آید. فشار خون شما تغییر می‌کند و احتمال حمله قلبی و مرگ ناگهانی به شدت افزایش می‌یابد.

تداخل دارویی و مصرف الکل

نوشیدن الکل در عملکرد داروهایی که مصرف می‌کنید تأثیر دارد. همه افراد باید از نوشیدن الکل خودداری کنند اما اگر شما الکل می‌نوشید رعایت نکات زیر بسیار مهم است:

  • قرص‌های مسکن و قرص‌های خواب. اگر شما قرص‌های خواب آور یا قرص‌های ضد درد و مسکن مصرف می‌کنید به یاد داشته باشید که الکل قدرت بسیار بیشتری دارد.
  • داروهای وارفارین و ضد انعقاد خون یعنی ضد لختگی خون. مصرف زیاد الکل با داروهای ضد انعقاد خون تداخل دارویی ایجاد می‌کند بنابراین اگر شما الکل مصرف می‌کنید بهتر است مقدار کمی الکل به طور منظم مصرف کنید.

توصیه به بیماران قلبی در مصرف الکل

اگر بیماری خاصی مثل انواع کاردیومیوپاتی برای شما تشخیص داده شده است به شما توصیه می‌شود که مصرف الکل را ترک کرده و کنار بگذارید. برخی نوشیدنی‌های الکلی و مخلوط حاوی کافئین هستند که باعث می‌شود که قلب سخت‌تر کار کند. اگر شما دچار بیماری‌های قلبی بوده یا به تازگی عمل جراحی قلب انجام داده‌اید یا از تاکی کاردی مکرر یعنی تپش تند قلب و آریتمی قلب یعنی ریتم نامنظم و غیر طبیعی قلب رنج می‌برید باید از مصرف این نوع نوشیدنی‌ها خودداری کنید.

افرادی که نباید الکل مصرف کنند

مصرف الکل برای تمام افراد مضر است اما اگر شما الکل مصرف می‌کنید و یکی از بیماری‌های زیر را هم دارید حتماً باید با پزشک خود مشورت کنید:

  • دیابت
  • تری گلیسیرید بالا
  • نارسایی قلبی
  • ضربان قلب نامنظم
  • بیماری ماهیچه قلبی
  • فشار خون بالا
  • سابقه سکته مغزی

تذکر : افراد چاق، زنان باردار و هرکسی با سابقه اعتیاد به الکل باید از نوشیدن الکل خودداری کند.

پرهیز از مصرف الکل 

علت های زیادی وجود دارد که شما تمایل به ترک مصرف الکل پیدا کنید. بعضی از افراد به دلیل ابتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری های کلیوی احتمال دارد که تمایل داشته باشند که الکل را ترک کنند و یا بعضی افراد دیگه به دلیل این که داروهایی که مصرف می‌کند نسبت به الکل واکنش بدی می‌دهند. یا مذهبی بودن و یا بعضی هم به دلیل تمایل به داشتن زندگی سالم‌تر بخواهند سبک زندگی خود را اصلاح کرده و از مصرف الکل خودداری کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button