علت تیر کشیدن قلب در پریود

اگرچه بسیاری از آریتمی‌ها بر مردان بیشتر از زنان تأثیر می‌گذارد، ولی ریتم‌های نامنظم قلب ممکن است علائم متفاوتی را در زنان ایجاد کند.

ضربان قلب طبیعی یک زن چقدر است؟

میانگین ضربان قلب برای زنان بالغ ۷۸ تا ۸۲ ضربه در دقیقه است، اگرچه محدوده “طبیعی” بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. اما عوامل متعددی مانند هورمون ها، ورزش و انتخاب سبک زندگی می توانند بر ضربان قلب تأثیر بگذارند. به طور معمول، ضربان قلب در زنان کمی بالاتر از مردان است. ضربان قلب یک مرد بالغ به طور متوسط بین ۷۰ تا ۷۲ ضربه در دقیقه است.

چرا ضربان قلب بین مردان و زنان متفاوت است؟

در دوران بلوغ، قلب مردان حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد بزرگتر از قلب زنان است. به طور کلی، این افزایش اندازه قلب با افزایش اندازه بدن مطابقت دارد. هر بار که قلب می تپد، انقباضات خون را به سراسر قلب و بدن پمپاژ می کنند. قلب زنان برای پمپاژ همان مقدار خون باید تندتر بزند زیرا قلب آنها معمولاً کمی کوچکتر از مردان است.

ضربان قلب خطرناک برای زنان

ضربان قلب به طور مداوم بالای ۱۰۰ ضربه در دقیقه زمانی که ورزش نمی کنید ممکن است نشان دهنده یک وضعیت سلامتی خطرناک باشد. اگر ضربان قلب شما به این سرعت است، به خصوص اگر علائمی مانند سرگیجه یا سبکی سر نیز دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

همچنین، ضربان قلب کمتر از ۶۰ ضربه در دقیقه می تواند مشکل ساز باشد، به خصوص اگر علائمی مانند سبکی سر، سرگیجه یا خستگی قابل توجه داشته باشید. اما برای ورزشکاران و افراد فعال تر طبیعی است که در دهه ۴۰ تا ۵۰ سالگی ضربان قلب کمتری داشته باشند.

هورمون (HRT) سلامت قلب

محققان درمان جایگزینی هورمونی (HRT) را به عنوان یک درمان موثر برای بهبود عملکرد قلب در افراد یائسه پیدا نکرده‌اند. همچنین به نظر نمی رسد که خطر بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد. با این حال، ممکن است به کنترل تپش قلب و سایر علائم مرتبط با یائسگی، مانند گرگرفتگی یا تعریق شبانه کمک کند.

قاعدگی چگونه بر ضربان قلب شما تأثیر می گذارد؟

هورمون های بدن در طول چرخه قاعدگی در نوسان هستند. به طور کلی، ضربان قلب در طول تخمک گذاری و هفته پس از آن (فاز لوتئال) اندکی افزایش می یابد. در طول قاعدگی و هفته پس از آن (فاز فولیکولی) کمی کاهش می یابد.

مطالب مفید:  آنچه باید در مورد کم خونی در بارداری بدانید!

بارداری چگونه بر ضربان قلب تأثیر می گذارد؟

میانگین ضربان قلب افراد باردار در مقایسه با افرادی که باردار نیستند، بالاتر است. قلب یک فرد باردار برای پمپاژ خون به رحم، بیشتر کار می کند. میزان خونی که قلب آنها پمپاژ می کند ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش می یابد. میانگین ضربان قلب در دوران بارداری به حدود ۹۰ ضربه در دقیقه می رسد. بارداری همچنین باعث می شود ضربان قلب در طول ورزش بیش از حد معمول افزایش یابد.

آریتمی های جزئی قلب در دوران بارداری شایع است. به عنوان مثال، از هر ۲ باردار ۱ نفر انقباضات دهلیزی زودرس را تجربه می کنند. این آریتمی ها عارضه ای ایجاد نمی کنند و اکثر اوقات بدون درمان از بین می روند. آریتمی های جدی تر، مانند سوفل قلب دیاستولیک، ممکن است نیاز به درمان داشته باشند.

چه نوع بیماری های ریتم قلب زنان را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد؟

برخی از ریتم‌های نامنظم قلب (آریتمی‌ها) و شرایطی که بر ضربان قلب تأثیر می‌گذارند، در زنان شایع‌تر است، از جمله:

تاکی کاردی دهلیزی: ریتم نامنظم سریع قلب که بر روی اتاق های فوقانی قلب (دهلیزها) تاثیر می گذارد.
تاکی کاردی ورودی مجدد گره دهلیزی بطنی (AVNRT): تکرار قسمت های ضربان قلب بسیار سریع.
سندرم طولانی Q-T (LQTS): اختلالی که در آن قلب بیش از حد معمول طول می کشد تا سیگنال الکتریکی را از طریق حفره های پایینی قلب (بطن ها) ارسال کند و دوباره شارژ شود.
سندرم تاکی کاردی ارتواستاتیک وضعیتی (POTS): وضعیتی که در هنگام ایستادن یا خوابیدن باعث سبکی سر و ضربان قلب سریع می شود.
توقف فعالیت الکتریکی بدون پالس (PEA): نوعی ایست قلبی که زمانی رخ می‌دهد که سیگنال الکتریکی طبیعی داشته باشید، اما قلب آنقدر نمی‌تپد.

آریتمی های بطنی (VAs) مجرای خروجی بطن راست (RVOT): یک اختلال ریتم قلب است که در آن بطن ها به جای پمپاژ منقبض می شوند.
سندرم سینوسی بیمار: اختلال ریتم قلب زمانی رخ می دهد که گره سینوسی دهلیزی (SA) که سیگنال الکتریکی را برای شروع هر ضربان قلب ارسال می کند، به درستی کار نمی کند.

زنان کمتر احتمال دارد برخی از انواع آریتمی ها و شرایطی را که بر ضربان قلب آنها تأثیر می گذارد، تجربه کنند، از جمله:

مطالب مفید:  بیماری بازگشت غیر عادی وریدی ریوی

فیبریلاسیون دهلیزی (Afib): یک ریتم نامنظم قلب که از دهلیزها شروع می شود.
تاکی کاردی بطنی فاسیکولار (FVT): نوعی ضربان قلب خیلی سریع که شامل فاسیکل ها، دسته های فیبرهایی است که سیگنال های الکتریکی قلب شما را حمل می کنند.
مرگ ناگهانی قلبی: یک اورژانس پزشکی که زمانی رخ می دهد که شما دچار از دست دادن ناگهانی عملکرد قلب می شوید.
فیبریلاسیون بطنی: یک ریتم نامنظم قلب که بر بطن های شما تأثیر می گذارد.
سندرم ولف پارکینسون وایت (WPW): وضعیتی است که زمانی رخ می دهد که یک مسیر اضافی و نامنظم در امتداد سیستم هدایت قلب خود داشته باشید. این امر ممکن است باعث شود که ضربان قلب به طور غیرعادی سریع باشد.

اما در زنان اغلب علائم مختلفی از فیبریلاسیون دهلیزی را تجربه می کنند، از جمله:

  • اضطراب
  • تپش قلب.

آنها همچنین به احتمال زیاد به شرایط دیگری همراه با فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا هستند، مانند:

  • نارسایی قلبی با کسر جهشی معمولی.
  • فشار خون بالا (فشار خون بالا).
  • بیماری دریچه قلب

آریتمی قلبی چگونه تشخیص داده می شود؟

ممکن است برای تشخیص اختلال ریتم قلب با یک الکتروفیزیولوژیست قرار ملاقات داشته باشید. الکتروفیزیولوژیست ها متخصصین قلب و عروق هستند که در زمینه آریتمی های قلبی تخصص دارند. پرشک ممکن است از چندین آزمایش یا ابزار برای تشخیص اختلال ریتم قلب استفاده کند، از جمله:

مانیتور سرپایی: این دستگاه های پوشیدنی ضربان قلب شما را طی چند روز یا چند هفته ثبت می کنند. آنها ممکن است به تشخیص ریتم های نامنظم قلب که به طور غیرقابل پیش بینی رخ می دهند کمک کنند.
تست استرس ورزش: این تست نحوه واکنش قلب شما به افزایش فعالیت را اندازه گیری می کند. شما معمولاً در حالی که به دستگاهی متصل هستید که فعالیت الکتریکی قلب شما را ثبت می‌کند، روی تردمیل راه می‌روید یا روی یک دوچرخه ورزشی پدال می‌زنید.
الکتروکاردیوگرام (EKG): پزشک ممکن است نوار قلب را برای ثبت فعالیت الکتریکی قلب شما توصیه کند. آنها تکه های کوچک و چسبنده (الکترود) را به سینه شما می چسبانند. دستگاه EKG نموداری از سیگنال های الکتریکی قلب شما می سازد.
مطالعه الکتروفیزیولوژی (EP): اگر ارائه دهنده شما اطلاعات بیشتری را بعد از EKG یا تست استرس می خواهد، ممکن است به مطالعه EP نیاز داشته باشید. این مطالعه از لوله‌های کوچک و توخالی (کاتتر) استفاده می‌کند که از طریق رگ خونی در کشاله ران شما وارد می‌شود. ارائه دهندگان از کاتترها برای ارزیابی فعالیت قلب شما استفاده می کنند.
تست جدول شیب: این ابزار نشان می دهد که چگونه موقعیت های مختلف بدن بر ضربان قلب، فشار خون و ریتم قلب شما تأثیر می گذارد.

مطالب مفید:  روش‌های تشخیص بیماری‌های قلبی

اختلالات ریتم قلب چگونه درمان می شوند؟

به طور کلی، درمان اختلال ریتم قلب شامل موارد زیر باشد:

داروها: ممکن است پزشک شما داروهایی را تجویز کند که ریتم قلب شما را تنظیم می کند یا خطر لخته شدن خون و سکته را کاهش می دهد.
تغییرات سبک زندگی: برخی از آریتمی ها ممکن است با تغییرات سبک زندگی، مانند محدود کردن کافئین یا الکل، کاهش یابد. ترک سیگار نیز ممکن است به مدیریت آریتمی کمک کند.
کاردیوورژن الکتریکی: ارائه دهنده شما در حالی که شما در خواب هستید یک شوک الکتریکی به دیواره قفسه سینه شما می فرستد. این یک ریتم معمولی قلب را بازیابی می کند. ممکن است برای بیمارانی که ضربان قلب منظم را تنها با دارو تجربه نمی کنند مفید باشد. کاردیوورژن همچنین یک روش نجات دهنده برای بیماران مبتلا به آریتمی بطنی است که می تواند منجر به ایست قلبی ناگهانی شود.
ابلیشن کاتتر: ارائه دهنده شما یک کاتتر را به قلب شما هدایت می کند، سپس انرژی گرم یا سرد را از طریق کاتتر می فرستد. این باعث ایجاد اسکارهای کوچک در بافت قلب می شود که در آن آریتمی رخ می دهد و تکانه های الکتریکی نامنظم را مسدود می کند.
دستگاه های الکتریکی: شما ممکن است از یک دستگاه کوچک کاشته شده در زیر پوست خود بهره مند شوید که ریتم های نامنظم قلب را تشخیص داده یا درمان می کند. برخی از افراد ضربان ساز دارند که تکانه های الکتریکی کوچکی را ارسال می کند که ضربان قلب را تنظیم می کند. برخی دیگر از دفیبریلاتورهای قلبی قابل کاشت (ICD) سود می برند که ریتم نامنظم قلب را تشخیص می دهد و انرژی را برای بازگرداندن ضربان قلب منظم به قلب می فرستد.
جراحی: اگر هیچ روش درمانی دیگری ضربان قلب را با موفقیت کنترل نکرد، ممکن است پزشک شما جراحی را توصیه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button