آیا تپش نامنظم قلب خطرناک است؟

وظیفه قلب تپیدن است و از این طریق خون پُر از اکسیژن و مواد مغذی به تمام قسمت‌های بدن می رساند. از طرفی قلب، کربن دی‌اکسید تولید شده توسط بدن را که ضایعات محسوب می‌شود به ریه‌ها می‌فرستد تا آن را دفع کند. وقتی اشتباهی در این سیستم رخ می‌دهد، ممکن است تپش قلب را تجربه کنید.

آتریوم راست قلب

قلب به طور کلی می‌داند چه زمانی بر اساس پالس‌های الکتریکی به‌واسطه‌ی گروهی از سلول‌ها به نام سینوآتریال نود فشرده شود. این سلول‌ها در بطن راست قلب شما قرار دارند که به آن آتریوم راست قلب نیز می‌گویند. اگر سینوآتریال‌ها شروع به ارسال پالس‌های الکتریکی ضعیف کنند، ممکن است شما احساس تپش قلب کنید.

دلایل معمولی که می‌توانند احساس تپش قلب به شما بدهند

بیشتر اوقات وقتی افراد احساس تپش قلب می‌کنند، قلبشان ایرادی ندارد. دلایل بسیار زیادی می‌تواند وجود داشته باشد که قلب پالس‌های ضعیف بفرستد و بیشتر این دلایل جای نگرانی ندارند. تپش قلب بیشتر اوقات ناشی از افزایش آدرنالین یا چیزهایی است که این نیاز را ایجاد می‌کنند تا قلب سخت‌تر از حد معمول کار کند. برخی از دلایل معمول تپش قلب شامل موارد زیر می‌شوند:

  • مصرف زیاد کافئین
  • استرس
  • اضطراب یا یک حمله‌ پانیک
  • سرماخوردگی یا آنفلوانزا
  • کمبود خواب دارید
  • مصرف دارویی که حاوی مواد محرک است
  • تمرین ورزشی سخت و سنگین
  • باردار هستید که باعث می‌شود حجم خونتان بالا برود و قلبتان هم مجبور شود سخت‌تر بتپد تا خون اضافی را پمپاژ کند
  • کم خونی و فقر آهن

همان‌طور که می‌بینید خیلی از این دلایل خطرناک و نگران‌کننده نیستند و قلبتان فقط در حال انجام کار معمول خود است و فقط شما نسبت به این فعالیت نرمال، آگاه شده‌اید.

تپش های نامنظم قلب

تپش های نامنظم قلب به صورت غیرطبیعی اتفاق می‌افتند و به صورت بیمارگونه تند یا کند است که با هر کدام از آن‌ها برخورد و رفتار درمانی متفاوت است. این بیماری می‌تواند هیچ علامتی نداشته باشد و به‌طور اتفاقی بیمار به پزشک مراجعه کند و پزشک متوجه نامنظمی در ضربان قلب بیمار شود یا اینکه علامت‌هایی مانند:

  • درد سینه
  • تنگی نفس و سرگیجه
  • خستگی‌پذیری زودرس
  • بیهوش شدن

عصب اضافه در قلب

گروه عمده‌ای از تپش‌های قلب ناشی از وجود یک عصب اضافه مادرزادی در قلب هستند که این عصب ممکن است از هر سنی فعال و باعث تپش‌های غیرطبیعی و تند در قلب شود. ممکن است این عصب در یک نوزاد ۱۰ روزه، کودک ۱۰ ساله یا یک فرد ۲۰ یا ۴۰ ساله بروز پیدا کند. به هر حال، از روزی که این عصب فعال شود و باعث تپش‌های نامنظم شود، معمولاً هر قدر که زمان بگذرد، این تپش‌های غیرطبیعی قلب از نظر تعداد و مدت زمان بیشتر می‌شوند یعنی مدت بیشتری طول می‌کشد و دفعات آن به یک‌دیگر نزدیک‌تر می‌شوند.

فشار خون

وقتی پای عوامل ابتلا به بیماری‌ها مخصوصا بیماری‌های قلبی به میان می‌آید، معمولا فشار خون حرف اول را می‌زند مثلاً فشار خون بالا اگر کنترل نشود، زمینه بعضی از تپش‌های غیرطبیعی را فعال می‌کند یا وزن زیاد باعث بروز طیفی از تپش‌ها می‌شود و کسی که اضافه وزن دارد اگر بتواند خود را به وزن متعادل برساند احتمال بروز برخی از مشکلات در وی کاهش می‌یابد.

پیشگیری و درمان تپش قلب

برای تپش قلب نیاز به کار خاصی نیست، مگر این که پزشکتان تشخیص بدهد تپش قلب ناشی از عارضه‌ای است که نیاز به درمان دارد. یعنی اگر به هر دلیلی نمی‌خواهید دچار تپش قلب شوید تا استرس‌های پس از آن نیز درگیرتان نکند که مبادا مشکلی وجود داشته باشد، اصلی‌ترین کاری که باید انجام دهید این است که عامل آن را پیدا کنید.

شاید اجتناب از مصرف محرک‌هایی مانند کافئین یا کمتر مصرف کردن آن‌ها، یا کنترل استرس و اضطرابتان با تمرین تنفس عمیق، ورزش و یا کمک خواستن از یک درمانگر حرفه‌ای برای کاهش استرس، کارهایی باشند که لازم است انجام دهید.

در بیشتر موارد تپش قلب تا زمانی که همراه با علائم دیگری نباشند نگران‌کننده نیستند. شما می‌توانید به قلبتان و کاری که انجام می‌دهد اطمینان داشته باشید..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button